ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ

  Δε μας εξέπληξε  η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας εκπ/σης.
Συνηθισμένοι χρόνια τώρα σε μονοπαραταξιακό προεδρείο απορούν και εξίστανται  που τα μέλη του Δ.Σ.μπόρεσαν να συναποφασίσουν αυτό που η Γενική Συνέλευση καθώς και οι εκλογές όρισαν:οι συνάδελφοι ζήτησαν να δοθεί τέλος στην απραξία του συλλόγου και να λειτουργήσει επιτέλους με ευθύνη όλων των παρατάξεων "μικρών" και "μεγάλων" όπως αρέσκονται να λένε. Ότι αυτό θα θεωρούνταν "μικροπαραταξιακό" από τη ΔΑΚΕ δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε.
Η απάντηση μάλιστα της ΔΑΚΕ, όταν προτάθηκε από εμάς για τη θέση του αντιπροέδρου, "σας τα χαρίζουμε όλα τα άλλα" είναι χαρακτηριστικό του πώς αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στο ΔΣ. Το ότι έτσι λειτουργεί η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι επιχείρημα για ανυποψίαστους μάλλον.
"Μικροφιλοδοξίες", "μεταστέγαση" και "προσπάθειες συμπόρευσης με κρατική εξουσία" (κάτι ξέρουν και δεν το λένε) είναι χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν κανένα πικραμένο.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τιμώντας την ψήφο και εντολή των συναδέλφων θα βρεθεί μπροστά στους  αγώνες για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Εκεί κρίνεται ο καθένας από εμάς και όχι στις καρέκλες.