ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου & 5ου Λυκείου Κατερίνης Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης «ΑΓΕΠ 2011»

Ραντεβού και πάλι στις 20 Αυγούστου έδωσαν αθλητές, γονείς και φυσικά οι προπονητές και το Δ.Σ. της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας (ΑΓΕΠ 2011) που αποχαιρέτησαν την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου & 5ου λυκείου Κατερίνης.

Η φετινή ήταν η πρώτη αγωνιστική περίοδος για την Πρότυπη Ακαδημία Μπάσκετ «ΑΓΕΠ 2011» η οποία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του πιερικού αθλητισμού, «με συγκρατημένη αισιοδοξία» όπως τόνισαν οι προπονητές της ομάδας και εμπνευστές της ιδέας, Πάνος Αθανασιάδης. Γιώργος Χρυσανθόπουλος και Νεμάνια Τσουκ.
Μία ιδέα που αγκαλιάστηκε από τους Πιεριείς με αποτέλεσμα στην πρώτη χρονιά η ΑΓΕΠ να μετρά 150 εγγραφές παιδιών όλων των ηλικιών.
Μάλιστα για πρώτη φορά ακαδημία μπάσκετ στην Κατερίνη εισάγει την εκμάθηση του αθλήματος στην ηλικία των 5 ετών και όπως τόνισαν οι προπονητές, στόχος της ακαδημίας είναι να δημιουργηθούν τμήματα από τη νηπιακή ακόμα ηλικία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
«Στην πρώτη μας συγκέντρωση σ' αυτόν εδώ το χώρο πριν από κάποιους μήνες ήμασταν περίπου 50 άτομα και σήμερα που ξεπερνάμε κατά πολύ αυτόν τον αριθμό είναι λογικό να είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Το ξεκίνημα ήταν πάντως ενθαρρυντικό.
Φέτος είχαμε ηλικίες από 5,5 χρονών γιατί θεωρούμε ότι μπορεί ένα παιδί να μπει στο άθλημα από αυτή την ηλικία, μπαίνοντας αρχικά εγκεφαλικά στο νόημα μίας ομάδας».
Ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος τόνισε επίσης ότι υπάρχουν παιδιά στα οποία έχουν διακρίνει το κάτι παραπάνω όσον αφορά το ταλέντο και την επίδοσή τους στο μπάσκετ αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «θα πρέπει πρώτα να δούμε τα αποτελέσματα και να μην προκρίνουμε για το που μπορούν να φτάσουν».
ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
«Τον Αύγουστο του 2011 ξεκινήσαμε με τον Γιώργο και τον Νεμάνια με συγκρατημένη αισιοδοξία με στόχο να δημιουργήσουμε μία ακαδημία-πρότυπο με κύριο σκοπό το παιδί.
Για μας σκοπός είναι το παιδί να έρθει και να παίξει. Το πιστεύω μου, ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, είναι ότι το παιδί που δεν παίζει είναι «άρρωστο».
Αναφερόμενος στο ολοκλήρωση της χρονιάς ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι «υπάρχει έκδηλη ικανοποίηση τόσο σε εμάς όσο και στους γονείς και φυσικά στα παιδιά».
Ευχαρίστησε επίσης τους γονείς για την αμέριστη στήριξη τους αλλά και τα παιδιά που, όπως είπε, συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας.
«Η μεγάλη συμμετοχή σε μας δημιουργεί περισσότερες ευθύνες αλλά και στα παιδιά και τους γονείς περισσότερες προσδοκίες ώστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια μεθοδικότητα και την ίδια εργατικότητα ώστε του χρόνου να παρουσιάσουμε ακόμη καλύτερα πράγματα» πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε στο συστατικό της επιτυχίας που δεν είναι άλλο από τη χημεία μεταξύ των συνεργατών αλλά και την προσπάθεια που ξεκινάει έχοντας ως στόχο να γίνουν τα παιδιά, όπως είπε, καλά μέλη της κοινωνίας και φυσικά καλοί αθλητές.
ΝΕΜΑΝΙΑ ΤΣΟΥΚ
«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που έχει τα χαρακτηριστικά μίας οικογένειας. Είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό ήταν στόχος και όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αθλητές, γονείς και προπονητές γνωριζόμαστε μεταξύ μας και έχουμε αναπτύξει σε μικρό χρονικό διάστημα ισχυρούς δεσμούς κάτι που το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τη συνέχιση της προσπάθειας.
Βέβαια υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμη για να δημιουργήσουμε αυτό ακριβώς που θέλουμε αλλά κάναμε μία δυναμική αρχή και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν αθρόα με γονείς και παιδιά να ξεπερνούν τα 400 άτομα. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητα εδέσματα στον πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί για μικρούς και μεγάλους.
Παρακολούθησαν επίσης στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις της χρονιάς και ανανέωσαν το ραντεβού με το... καλάθι στο τέλος του καλοκαιριού!