ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης "Έρχονται" προσλήψεις 70 ατόμων


Πρόταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ύψους 1 εκ 334 χιλιάδες ευρώ
Με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, μεταξύ των οποίων ορισμοί μελών φορέων καθώς και προσλήψεις 70 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα για διάστημα 8 μηνών.

Έργα και εγκρίσεις
Προ ημερήσια διάταξης ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης συνεχάρη τους μαθητές για τους βαθμούς που πήραν και ευχήθηκε να μπουν στις σχολές που επέλεξαν. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση της πρότασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ύψους 1 εκ 334 χιλιάδες ευρώ, καθώς και σε μια σειρά δράσεων από πλευράς του δήμου που είναι σε εξέλιξη όπως και έργων.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τις επόμενες ημέρες έγκριση για έργα και προμήθειες. "Στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσουμε την συγκεκριμένη προμήθεια για μηχανή μεγάλου μεγέθους, η οποία είναι για ογκώδη αντικείμενα, για καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων και άλλων αντικειμένων προϋπολογισμού 467 χιλιάδων ευρώ" τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης.
Ο κ. Μάντζιος
Ο κ. Μάντζιος επανήλθε σε ερωτήσεις που είχε υποβάλλει στο παρελθόν καθώς όπως είπε δεν πήρε απαντήσεις. Ο κ. Μάντζιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε λειτουργικά θέματα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου αναφέροντας ως παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε στο προηγούμενη συνεδρίαση με χαρακτηρισμό δημοτικού συμβούλου σε συμβούλους της αντιπολίτευσης. Επιπλέον ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με το άγαλμα του Γ. Ολύμπιου το οποίο πλέον περικλείεται από τραπεζοκαθίσματα καταστήματος.
Ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε σε κατάσταση που είδε στην Παραλία η οποία όπως είπε είναι ιδιαίτερα άσχημη και ζήτησε να δει τι θα γίνει.
Ο δήμαρχος Κατερίνης
Ο δήμαρχος Κατερίνης απαντώντας στις ερωτήσεις ξεκινώντας από τον κ. Μάντζιο τόνισε ότι με τον Καλλικράτη προβλεπόταν να γίνουν διάφορες επιτροπές στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μάντζιος, ωστόσο ο Καλλικράτης έγινε με 54% λιγότερα έσοδα στους δήμους, χωρίς πόρους για τους ΟΤΑ.
Για το συμβούλιο ένταξης των μεταναστών που τέθηκε, ο δήμαρχος είπε ότι είναι προαιρετικά και σημείωσε ότι έγινε ερώτημα και περιμένουν από τον αρμόδιο υπουργό οριστική απάντηση. Για το γάλα των εργαζομένων που δεν τους έχει δοθεί όλο, ο κ. Χιονίδης είπε ότι ο δήμος δεν μπορεί μερικές φορές να είναι συνεπής γιατί δεν είναι συνεπές το κράτος.
"Πράγματι σε μια χρηστή και λογική διαδικασία ότι έσοδα έρχονται αφού πληρώσουμε μισθούς, γίνεται μια κατανομή και ο δήμος έχει μια πολύ αξιοπρεπή στάση" σημείωσε ο δήμαρχος Κατερίνης.
Η αναφορά από πλευράς δημάρχου στο όνομα της εταιρίας που δίνει το γάλα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Μάντζιου ο οποίος είπε κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρία, διακόπτοντας πολλές φορές την απάντηση του κ. Χιονίδη προκαλώντας την παρέμβαση του προέδρου αλλά και το σχόλιο του δημάρχου εάν θα του πει κιόλας "εγέρθητι".
"Δεν μάθατε να συνδιαλέγεστε, θέλετε να φωνασκείτε" είπε ο δήμαρχος και έκανε λόγο για απρόκλητες επιθέσεις που δεν τιμούν τη διαδικασία. Επιστρέφοντας στο θέμα είπε ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο το οποίον δεν γνωρίζει ακριβώς, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν είναι λογιστής τους δήμου".
Μεταφορά του αγάλματος του Γ. Ολύμπιου
Σε ότι αφορά το άγαλμα του Γ. Ολύμπιου είπε χαρακτηριστικά ότι "όταν συζητούμε εδώ κάποιοι έχουν το μυαλό τους αλλού" λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν απαντώ για το θέμα" και συνέχισε ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να μην το γνωρίζουν οι σύμβουλοι.
Όπως συμπλήρωσε το άγαλμα του Γ. Ολύμπιου θα μεταφερθεί στην πλατεία Ηρώων, όπου θα τοποθετηθεί και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Ο κ. Χιονίδης είπε πως αυτά τα αποφάσισαν όλοι μαζί. Επιπλέον πρότεινε να γίνει και η προτομή του νεαρού Κρητικού που σκοτώθηκε στην Κατερίνη λέγοντας μάλιστα ψέματα για το νεαρό της ηλικίας του.
Σε ότι αφορά την κατάσταση την Παραλία απαντώντας στον κ. Κυριακίδη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το λιμεναρχείο θα μπορούσε να κάνει ελέγχους αλλά το σκάφος που έχει, είναι μόνιμα χαλασμένο.