ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βουτιές ευεξίας


Μια βουτιά στη θάλασσα! Κάθε καλοκαίρι αυτή την στιγμή περιμένουμε όλοι. Να βουτήξουμε στο δροσερό νερό, να κολυμπήσουμε για λίγο (ή και πολύ) και να φύγει από πάνω μας όλο το άγχος της καθημερινότητας. Γιατί όμως το χρειαζόμαστε τόσο; Τι μας προσφέρει η θάλασσα;

Μας αναζωογονεί πραγματικά λένε οι επιστήμονες. Δεν είναι απλώς η ιδέα μας. Το θαλασσινό νερό αποτελεί πηγή ευεξίας, καθώς περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, νάτριο, ιώδιο κτλ) που βρίσκονται στην φύση και τον οργανισμό μας.

Tο κολύμπι μάς δίνει ενέργεια και βελτιώνει όχι μόνο την σωματική μας κατάσταση, αλλά και την ψυχολογική.
Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα μπάνια στη θάλασσα προτείνουν και οι γιατροί σε όσους υποφέρουν από ιγμορίτιδα, καθώς το αλατόνερο βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία. Το κολύμπι αποτελεί και την καλύτερη άσκηση για όσους έχουν πρόβλημα άσθματος, καθώς η υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα της θάλασσας βοηθάει στην άνετη αναπνοή.
Το πλούσιο σε αλάτι θαλασσινό νερό ανακουφίζει και όσους πάσχουν από αιμορροίδες, ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Γι’ αυτό συστήνεται σε όσους υποφέρουν από φλεβικές παθήσεις.
Εντελώς πληροφοριακά, ο πρώτος που αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας ήταν ο Ιπποκράτης.