ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Από τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Πρασίνου. Εργασίες ανάπλασης, φροντίδας και συντήρησης πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους και γειτονιές της πόλης


Καθημερινή είναι η φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων από τις Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.
Εργασίες ανάπλασης και συντηρήσεις πρασίνου πραγματοποιούνται απ' άκρη σ' άκρη σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις περιοχές της Κατερίνης.
Εργασίες ανάπλασης στην οδό Εφέσου
Στην οδό Εφέσου, συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή των Αστικών.
Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στις καθαιρέσεις των παλαιών πεζοδρομίων, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση νέων κρασπέδων.
Παράλληλα, θα κατασκευαστούν αφενός τα επιχώματα κάτω από τα πεζοδρόμια και αφετέρου οι πολυχρηστικές νησίδες, στις οποίες θα τοποθετηθούν δέντρα.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με επίστρωση με έγχρωμους κυβόλιθους, που περιέχουν ψυχρά υλικά.
Η ανάπλαση των Αστικών θα γίνει με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.
Όπως είναι γνωστό το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο και ο δημότης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ.
Οι περιοχές που γίνονται οι παρεμβάσεις είναι στα Αστικά και στο κέντρο της πόλης σε συνολικά 32 οδούς. Πρόκειται για βιοκλιματικό σχεδιασμό, που ξεκινά από την οδό Δ. Νίκα μέχρι την Αγία Αικατερίνη και την οδό Σβορώνου.
Καθημερινή η φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων
Στις οδούς Ιερομονάχου και Τσικοπούλου στα Καταφυγιώτικα, στο δημοτικό πάρκο, στην πλατεία Βενιζέλου, σε κοινόχρηστο χώρο στην οδό Τερζοπούλου, καθώς και στην Παραλία Κορινού εργάστηκαν χθες, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα, στην οδό Ιερομονάχου πραγματοποιήθηκαν εργασίες κοπής και καθαρισμού χόρτων σε κοινόχρηστο χώρο, καθώς και κατά μήκος των πεζοδρομίων της οδού. Αντίστοιχες εργασίες έγιναν και στην συμβολή των οδών Τσικοπούλου και Παρθενώνος.
Στην πλατεία Βενιζέλου, στην Παραλία Κορινού και στο δημοτικό πάρκο έγιναν χορτοκοπτικές εργασίες.
Τέλος, στο κ.χ. της οδού Τερζοπούλου έγιναν εργασίες στήριξης των δέντρων, που φυτεύτηκαν πριν λίγες ημέρες.
Συντήρηση πρασίνου στις γειτονιές της πόλης
Στο έργο της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου δίνοντας έμφαση στην συντήρηση κοινόχρηστων χώρων στις γειτονιές της πόλης συνδράμει καθημερινά η Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες πραγματοποιήθηκαν εργασίες κλαδέματος των δέντρων και καθαρισμού των χόρτων, σε παιδική χαρά, που βρίσκεται στον συνοικισμό Παραδείσου, ενώ στην ίδια περιοχή, επί της οδού Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν χορτοκοπτικές εργασίες στα πεζοδρόμια.
Τις εργασίες συντόνισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Κώστας Τσιουκάνης.