Πατατοσαλάτα με κάρυ
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ταμπάσκο
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού τριμμένο καρότο
8 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ανάλατα κάσιους
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περνάμε τις πατάτες από σουρωτήρι και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, το κάρυ, το ταμπάσκο και το αλάτι.
Τοποθετούμε τις κρύες πατάτες σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα καρότα, 5 κουταλιές από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο, και το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν οι πατάτες με το μίγμα γιαουρτιού χωρίς να τις λιώσουμε.
Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα κάσιους. Σκεπάζουμε την σαλάτα μας με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το σερβίρισμα.
Σερβίρετε την σαλάτα σας ως κυρίως ή και ως συνοδευτικό. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 4 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ταμπάσκο
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζανιού τριμμένο καρότο
8 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ανάλατα κάσιους
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περνάμε τις πατάτες από σουρωτήρι και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το γιαούρτι, το κάρυ, το ταμπάσκο και το αλάτι.
Τοποθετούμε τις κρύες πατάτες σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα καρότα, 5 κουταλιές από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο, και το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν οι πατάτες με το μίγμα γιαουρτιού χωρίς να τις λιώσουμε.
Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα κάσιους. Σκεπάζουμε την σαλάτα μας με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν από το σερβίρισμα.
Σερβίρετε την σαλάτα σας ως κυρίως ή και ως συνοδευτικό. Καλή Όρεξη!