ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις της ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας


Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας γιορτάζει για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και καλεί τα μέλη της, τους φίλους του ποδηλάτου και όλους τους Πιεριείς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με στόχο να γνωρίσουν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και ζωής.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ) θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2002 με σκοπό να προβάλει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το «Δικαίωμα της Βιώσιμης Κινητικότητας», δηλαδή της ευχάριστης, οικονομικής, ασφαλούς και οικολογικής μετακίνησης στις πόλεις.
Ο καλύτερος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με την χρήση του ποδηλάτου, όπως συμβαίνει σε όλο το σύγχρονο κόσμο όπου οι αρμόδιοι φορείς έχουν μεριμνήσει για την δημιουργία εκτενούς δικτύου ποδηλατοδρόμων που διασφαλίζει την ευκολία και την ασφάλεια της μετακίνησης ποδηλατών, πεζών και οδηγών Ι.Χ.
Όσο καλές και αν είναι, όμως, οι προθέσεις και οι διακηρύξεις για το «Δικαίωμα στη Βιώσιμη Κινητικότητα», μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως για άλλη μια χρονιά οι αρμόδιοι φορείς δεν δείχνουν την δέουσα σημασία σε ένα θέμα που αγγίζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της Κατερίνης και της Πιερίας.
Για άλλη μια χρονιά, η Ποδηλατική Από-Δραση και οι εθελοντές έρχονται να καλύψουν τα κενά της πολιτείας και των δημοτικών αρχών.
Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις από τις 14 ως τις 23 Σεπτεμβρίου για να αποδείξουμε στους ιθύνοντες ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και διεκδικούμε έναν καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο ζωής μέσα και γύρω από την πόλη μας.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
* Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα "Ποδήλατο"
Παρασκευή 14/9 - 11:00-14:00, 18:00-21:00
Σάββατο 15/9 - 11:00-14:00
* Ενημερωτικές εξορμήσεις της επιτροπής Ποδηλατικής Παιδείας σε σχολεία.
Δευτέρα 17/9 - Παρασκευή 21/9
* Διανομή φυλλαδίων στους οδηγούς αυτοκινήτων για την προώθηση του ποδηλάτου και τον σεβασμό του από τα άλλα μέσα μεταφοράς.
Τρίτη 18/9 - 18:00-20:00
* 1ο ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού.
Κυριακή 23/9 - 18:00