ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία από τον σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας

                «Πρέπει να αντιδράσουμε»δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου Α. Πούλιου
Συγκέντρωση και διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο στην Κατερίνη ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του και την έντονη αγανάκτηση των μελών του για τις περικοπές που υφίσταται η πολύτεκνη οικογένεια.
Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία του συλλόγου με κατεύθυνση τον κεντρικό πεζόδρομο, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στα γραφεία των βουλευτών όπου έδωσαν τα ψήφισμα με τα αιτήματα τους.
Ένταση επικράτησε για λίγο με τον βουλευτή Πιερίας κ. Δημήτρη Χριστογιάννη, ο οποίος κατέβηκε από το γραφείο του και μίλησε με τα μέλη του συλλόγου.
Η δήλωση του βουλευτή ότι θα ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης για την σωτηρία της χώρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση μερικών από τους παρευρισκόμενους, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν λίγη ώρα μετά.

Η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας κα Μίνα Πούλιου με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στη συρρίκνωση, διότι αφαιρώντας από την ελληνική οικογένεια την δυνατότητα να κάνει πολλά παιδιά επειδή δεν θα έχει την δυνατότητα να τα φροντίσει, οδηγεί κατ' επέκταση την συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού και στο τέλος της εξαφάνισή του.
«Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα γιατί η πολύτεκνη οικογένεια είναι αυτή που θίγεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη οικογένεια. Δεν πρέπει να αφήσουμε να φορολογήσουν τα παιδιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Πούλιου.
Επιστολή σ τον πρωθυπουργό
Σε επιστολή του εξάλλου ο Σύλλογος της Πιερίας προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους τοπικούς βουλευτές επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «δεν είναι δυνατόν την οικονομική κρίση και την ανικανότητα των αρμοδίων της πολιτείας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κατ' επέκταση την μη είσπραξη των ανάλογων φόρων να την πληρώνει η πολύτεκνη οικογένεια και γενικότερα η οικογένεια κάθε Έλληνα πολίτη που έχει πολλά παιδιά πληρώνοντας επιπλέον φόρο εισοδήματος.
Μετά την τελευταία απογραφή του 2011 και που η Ελλάδα να έχει υποστεί μία μεγάλη μείωση πληθυσμού αποθαρρύνουμε κάθε Ελληνική οικογένεια να κάνει παιδιά γιατί αυτά θεωρούνται τεκμήριο και θα πρέπει να πληρώνει γι' αυτά»
Όπως τονίζεται στην επιστολή ο σύλλογος πολυτέκνων Ν Πιερίας το 2009 προ κρίσης εποχής είχε 85 νέες εγγραφές νέων μελλών πολύτεκνων οικογενειών και το 2012 έχει μόνο 21 εγγραφές που δείχνει ότι πλέον η Ελληνική οικογένεια δεν κάνει παιδιά γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσει αξιοπρεπώς.