ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θεωρούν τα παιδιά μας, τεκμήρια!




Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας

-Πραγματοποίησαν πορεία και κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του νομού
- Αν ψηφίσετε αυτά τα μέτρα κατά της πολύτεκνης οικογένεια θα μας βρείτε απέναντί σας, επισημαίνουν στο ψήφισμα που έδωσαν στους βουλευτές

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας, που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Πιερίας.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο ψήφισμα που έδωσαν στους βουλευτές του νομού οι πολύτεκνοι της Πιερίας αναφέρουν τα εξής: «Δεν μπορεί η Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή να έχει μείωση πληθυσμού και παρόλο αυτά να αδιαφορεί η πολιτεία για το δημογραφικό πρόβλημα και να παίρνει μέτρα συρρίκνωσης της οικογένειας. Δεν μπορούν τα τέκνα της κάθε οικογένειας να θεωρούνται τεκμήριο και να φορολογούνται ανάλογα οι γονείς. Όχι στην εξαθλίωση της οικογένειας που είναι ο θεμέλιος λίθος του έθνους και της πατρίδας μας. Όχι στην εξαθλίωση των παιδιών μας, γιατί με τα μέτρα αυτά δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο. Όχι στην κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, γιατί με αυτά υπάρχουν οικογένειες που καλύπτουν βασικές ανάγκες τους.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας το 2009 προς κρίσης εποχή, είχε 85 νέες εγγραφές πολύτεκνων οικογενειών και το 2012 έχει μόνο 21. Η Ελληνική οικογένεια δεν κάνει παιδιά, γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσει αξιοπρεπώς.
Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε και θεωρούμε ότι τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν και έχουν έρθει στη βουλή των Ελλήνων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013, επιβαρύνουν την πολύτεκνη οικογένεια και θα τη φέρουν σε δυσχερή οικονομική θέση.
Η Πολύτεκνη οικογένεια έχει φτάσει στα όρια της και δεν αντέχει και άλλη πίεση, γιατί οι υποχρεώσεις της είναι πάρα πολύ μεγάλες και γι’αυτό ζητούμε την αναστολή των όποιων οικονομικών μέτρων θα πλήξουν αυτήν.
Μην στερείτε από την πολύτεκνη οικογένεια την ελπίδα και τη χαρά. Μην στερείτε π’αυτήν τα όνειρα, γιατί με τα μέτρα που σχεδιάζονται τα όνειρα που μπορεί να έχει γκρεμίζονται για πάντα.
Αν ψηφίσετε αυτά τα μέτρα κατά της πολύτεκνης οικογένεια θα μας βρείτε απέναντί σας».