ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 5μηνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 3ων ΜΗΝΩΝ.



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ


        Η γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν στα 5μηνα προγράμματα, που οργανωμένα και με το δικό τους μπλοκ απέργησαν την Τετάρτη 20 Φλεβάρη και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.
          Οι εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα διεκδικούν δεδουλευμένα τριών μηνών, όπως και το δικαίωμα για πλήρη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά, κοινωνικοασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα δουλεύουν σκληρά σε υπηρεσίες δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα (πράσινο, καθαριότητα, οδηγοί, οικοδομικές κατασκευές, υπηρεσίες σε νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α) που μέχρι την πρόσληψή τους αυτές οι υπηρεσίες είχαν απαξιωθεί από το κράτος και ήταν υποβαθμισμένες.
          Ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι έχει η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και όσους σιγοντάρουν αυτή την πολιτική (δήμοι, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) που θέλουν εργαζόμενους φθηνούς, εκμεταλλεύσιμους, ευέλικτους και υποτακτικούς που να μην  απαιτούν τα δικαιώματα τους και να ανακυκλώνονται μεταξύ ανεργίας, φτώχειας, περιστασιακής εργασίας.
          Το ταξικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους στα 5μηνα προγράμματα θα οργανώσουν τον αγώνα ώστε άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά, κοινωνικοασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, για ουσιαστική προστασία των ανέργων.
          Η ζωή των εργαζομένων δεν έχει ημερομηνία λήξεως, έχουν διαρκείς ανάγκες αυτοί και οι οικογένειες τους. Η διαχρονική αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τώρα της τρικομματικής κυβέρνησης τους αφαιρεί το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Αυτό γίνετε για να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους και να μπουν σε νέο κύκλο κερδοφορίας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση γιατί αυτοί δεν ευθύνονται σε τίποτα, παρά μόνο ο ανταγωνισμός και τα  κέρδη των επιχειρηματικών, μονοπωλιακών ομίλων. Τα μέτρα που παίρνουν σήμερα δεν θα είναι προσωρινά, θα είναι μόνιμα γιατί οι επιχειρηματικοί-μονοπωλιακοί όμιλοι χρειάζονται φτηνό εργατικό δυναμικό για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους
Οι εργάτες παράγουν τον πλούτο, προσφέρουν στην κοινωνία και ο αγώνας τους σήμερα, για τα δικαιώματα τους, μπορεί και  πρέπει να συνδεθεί με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με τον εργαζόμενο λαό να κάνει κουμάντο σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.