ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Στις Φετινές Απόκριες ποια στολή θα φορέσετε;




Γράφει ο Δευκαλίων

Με την μνημονιακή κυβέρνηση Μπόϊκο Μπορίσοφ να καταρρέει στην Βουλγαρία, δεν μπορούσε να ήταν διαφορετική η κατάσταση σήμερα σε όλα τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια. Φοβήθηκαν οι νεοφιλελεύθεροι μεταπράτες ότι οι Ευρωπαϊκοί Λαοί θα σηκώσουν κεφάλι εναντίον των κάθε λογής μνημονίων και βγήκαν να πουλήσουν σαν να ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Μοιραία η πτώση τιμών σε δείκτες και μετοχές ήταν  σημαντική παγκοσμίως.
Και επιτέλους μέσα σε αυτό τον χαμό και ένα καλό νέο για την κα. MerKel και τον κ. Schauble. Ο Βουλγάρικος λαός με την εξέγερση του βοήθησε άθελα του να υποτιμηθεί έστω και λίγο το ευρώ έναντι των ισχυρότερων ανταγωνιστών του, δηλαδή του δολαρίου και του γιεν. Και έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές πόσο σημασία έχει για τις εξαγωγές των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Προϊόντων η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Υποτίμηση που μειώνει την δολαριακή τιμή των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Προϊόντων, οπότε τα καθιστά φθηνότερα στις δολαριακές αγορές.
Όμως τα καλά νέα για το πανευρωπαϊκό αντιμνημοναικό κίνημα δεν σταματούν στην Βουλγαρία. Στην Ιταλία, χώρα βαθειά ευρωπαϊκή αφού εκεί γεννήθηκε και άνθισε η ευρωπαϊκή Αναγέννηση και κουλτούρα, διεξάγονται εκλογές για Βουλή και Γερουσία την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις αναμένεται να σαρώσουν κι εκεί . Μπορεί η ηγεσία των αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ιταλία να είναι αμφιλεγόμενη αλλά αυτό δεν μπορεί να...
θεωρηθεί αυτόματα και αρνητικό. Είδαμε τόσα χρόνια και τις θεωρούμενες σοβαρές-εκσυγχρονιστικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις που κατάντησαν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και ενώ η πολιτική αντίθεση του Ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στις μνημονιακές επιλογές του Ευρωπαϊκού Βορρά οξύνεται, στην πατρίδα μας το εγχώριο και κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό σύστημα αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να διατηρήσει αλώβητο το μνημονιακό σύστημα και κατεστημένο.
Μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. François Hollande να μετριασθεί η ένταση της μνημονιακής πολιτικής για να μην σημειωθεί κοινωνική έκρηξη. Εθνικά υπερήφανη στάση την χαρακτήρισε σύμπας ο καθεστωτικός και συστημικός γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος.
Δηλαδή εάν, λέμε εάν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωνε ορθά-κοφτά στον Πρόεδρο της Γαλλίας ότι τέρμα τα μνημόνια γιατί ο Ελληνικός Λαός έφτασε στο μέγιστο σημείο εξαθλίωσης και από εδώ και πέρα αρχίζει ο εμφύλιος σπαραγμός. Δηλαδή σε ακόμα ποιο απλά Ελληνικά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διεμήνυε στο Γάλλο ομόλογο του ότι ως εδώ και μη παρέκει, ήτοι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έπραττε το εθνικά υπερήφανο και αναγκαίο τι θα γίνονταν; Μήπως θα άρχιζε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάλλον ΟΧΙ. Αλλά είπαμε. Εγχώριο και κυρίαρχο πολιτικο-οικονομικό σύστημα. Και όποιος κατάλαβε καλώς κατάλαβε.
Από εκεί και πέρα. Οι περιβόητοι επενδυτές του Qatar αφού αγόρασαν ότι κινείται και ότι πετάει στο Ελληνικό επεκτείνονται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς και στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ. Θα τον αγοράσουν κι αυτόν. Σε λίγο στην παραλιακή ζώνη θα υπάρχει παντού η σημαία του Qatar. Ας σοβαρευτούμε. Οι περιβόητοι Qatar-ιανοι δεν είναι τίποτε άλλο από μία παρέα μπροστινών που κάνει μόνο θόρυβο και δηλώσεις. Στην πράξη δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο εκτός από μεγάλη φασαρία για το τίποτε. Δεν πρόκειται να επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην πατρίδα μας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από την αδηφάγα όρεξη των προστατών της κάθε διεφθαρμένης και ορμητήριο της Al Qaeda αραβικής βασιλικής οικογένειας.
Ήδη στην Κεφαλονιά, πατρίδα του σατυρικού ποιητή και πεζογράφου Ανδρέα Λασκαράτου, οι επενδυτές του Qatar ταυτίζονται με το Σαουδάραβα Πρίγκιπα που πήγε να αγοράσει χωρίς χρήματα τον πάλαι ποτέ ένδοξο ποδοσφαιρικό σύλλογο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.
Με αυτά και με αυτά πέρασε και αυτή η εβδομάδα. Το μεγάλο γεγονός της υστέρησης εσόδων και για τον μήνα Φεβρουάριο θα επηρεάσει σίγουρα την ειδησεογραφία της επόμενης εβδομάδας, ενώ συμπίπτει με την άφιξη της Τρόικα που ποιος ξέρει τι άλλο θα ζητήσει. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα όμως παρεμβάλλεται το Σαββατοκύριακο που είναι το πρώτο των Αποκριών.
Γεγονός που επιτρέπει στην στήλη να ρωτήσει τους κάθε λογής όψιμους μνημονιακούς και πάλαι ποτέ, είτε αριστερούς, είτε πατριώτες λαϊκό-δεξιούς αντί-μνημονιακούς: Στις Φετινές Απόκριες ποια στολή θα φορέσετε;

* Μοντάζ "Wonder Jlaw"


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LZLg6a3d