ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

(Ακόμη) 8 οφέλη του οργασμού.......................


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ειδικοί τονίζουν τα οφέλη του οργασμού στην υγεία. Ας τα θυμηθούμε:
1. Διατηρεί τη ροή του αίματος: Σύμφωνα με την δρ. Jennifer Berman, συνιδρύτρια του γυναικείου Κέντρου Σεξουαλικής Ιατρικής στο UCLA, ο οργασμός αυξάνει την κυκλοφορία, κρατώντας το αίμα που ρέει, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων σας. Αυτό με τη σειρά του κρατά υγιή τον ιστό του σώματος. 
2. Είναι ένας τρόπος άσκησης: Αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί μια εναλλακτική λύση για καθημερινή άσκηση, ο οργασμό αποτελεί μια καρδιαγγειακή δραστηριότητα. Ο ρυθμός της καρδιάς αυξάνεται, αυξάνεται η πίεση του αίματος και το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες. 
3. Φτιάχνει τη διάθεση (χωρίς επεξήγηση) και Διώχνει το Στρες. 
4. Εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο: Τελευταία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.800 γυναίκες απέδειξε πως το 30% "χρησιμοποιούσε" τον οργασμό ως έναν τρόπο φυσικής χαλάρωσης. 
5. Κρατά τον εγκέφαλο υγιή: Ο οργασμός "τρέφει" τον εγκέφαλο με οξυγόνο. 
6. Είναι φυσικό παυσίπονο: Κυρίως για τις ημικρανίες και τις κράμπες από την έμμηνο ρήση. 
7. Μας δίνει λάμψη: Δεν λένε ότι μετά από ένα καλό σεξ φαινόμαστε πως λάμπουμε; Όντως, μία συγκεκριμένη ορμόνη κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό. 
8. Ενισχύει την συναισθηματική υγεία: Όταν ξέρεις τι σε οδηγεί σε οργασμό, αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίηθηση και οδηγείσαι σε καλύτερες επιλογές στις σχέσεις σου. Δεν αναζητάς κάποιον να αναδείξει την σεξουαλικότητά σου.