ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα «Νέα» χαρακτηρίζουν τον Βαρουφάκη «προφήτη της συμφοράς»


Σκληρή κριτική στις απόψεις του καθηγητή
 Σε ένα αφιέρωμα στους «προφήτες της συμφοράς και της χρεοκοπίας» η εφημερίδα «Νέα» αναφέρεται στους οικονομολόγους  Νουριέλ Ρουμπινί, Κώστα Λαπαβίτσα και Γιάννη Βαρουφάκη σημειώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια με την κρίση να καλπάζει στην Ελλάδα προέβλεπαν και έλεγαν δημοσίως τα χειρότερα.
Για τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος έγινε και ο πιο viral από όλους, η εφημερίδα αναφέρει τα εξής:
«Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης από νωρίς πρότεινε τη διαπραγματευτική γραμμή «να απειλήσει η Ελλάδα ότι φεύγει και θα τα τινάξει όλα στον αέρα». Ο ίδιος έγινε γνωστός στο κοινό λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Μάλιστα είχε κάνει λόγο για κοσοβοποίηση της Ελλάδας.
Ο ίδιος βέβαια αν και δεν έχει υποπέσει στον πειρασμό να αρθρώσει προφητικό λόγο, όπως ο Ρουμπινί, όσον αφορά την έξοδο ή μη της χώρας από την Ευρωζώνη), στις 5 Σεπτέμβριου 2012 είχε αναφέρει σε άρθρο του «φοβάμαι πως "παίζει" και μια τρίτη "προοπτική": το μοντέλο Κοσόβου»
Παράλληλα στις 28 Απριλίου έκλεινε ένα από τα άρθρα του στο protagon.gr με την προτροπή:«Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! Με χαμόγελο και αισιοδοξία! (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Οτι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσο- βήσουν...)»