Βοδινό σουβλάκι με λαχανικά και σάλτσα μπάρμπεκιου
Συνταγή για 8 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
Μίγμα μπαχαρικών:
4 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη, θρυμματισμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
900γρ. βοδινό φιλέτο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
8 μικρά ασπρα μανιτάρια
8 κερασοντομάτες
1 μικρό κολοκυθάκι σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μικρό κόκκινο γλυκό πιπέρι χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σάλτσα μπάρμπεκιου
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το πιπέρι. Βάζουμε τις μπουκιές βοδινού μέσα στο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί το βοδινό με τα μπαχαρικά.
Πάνω σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια περνούμε εναλλάξ: βοδινό, μανιτάρι, ντομάτα, κολοκυθάκι, κρεμμύδι και γλυκό πιπέρι.
Βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 8 με 12 λεπτά.
Σερβίρετε το σουβλάκι με τα λαχανικά σας με σάλτσα μπάρμπεκιου. Καλή Όρεξη!
Συνταγή για 8 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
Μίγμα μπαχαρικών:
4 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη, θρυμματισμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
900γρ. βοδινό φιλέτο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
8 μικρά ασπρα μανιτάρια
8 κερασοντομάτες
1 μικρό κολοκυθάκι σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μικρό κόκκινο γλυκό πιπέρι χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σάλτσα μπάρμπεκιου
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη πάπρικα και το πιπέρι. Βάζουμε τις μπουκιές βοδινού μέσα στο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί το βοδινό με τα μπαχαρικά.
Πάνω σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια περνούμε εναλλάξ: βοδινό, μανιτάρι, ντομάτα, κολοκυθάκι, κρεμμύδι και γλυκό πιπέρι.
Βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 8 με 12 λεπτά.
Σερβίρετε το σουβλάκι με τα λαχανικά σας με σάλτσα μπάρμπεκιου. Καλή Όρεξη!