ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



ΜΗ «ΝΑΡΚΩΝΕΙΣ» ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!
ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Νέα, νέε
Σκέψου…
Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, η κυβέρνηση επαναφέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Κάνοντας ένα «λίφτινγκ» στον προηγούμενο «Κώδικα» που αποσύρθηκε πέρυσι κάτω από την αντίδραση δεκάδων μαζικών φορέων του λαού και της νεολαίας, κάτω από τη μαχητική κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τον σερβίρουν με την ίδια συνταγή: συμβιβασμού με το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Μιλάνε υποκριτικά για επιεικέστερη αντιμετώπιση του χρήστη. Δεν προωθούν σε καμία περίπτωση την οργανωμένη προσπάθεια που είναι αναγκαία για την απαλλαγή των χρηστών από την εξάρτησή τους απ’ τα ναρκωτικά. Προωθούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, καθώς και την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης που χορηγούν μεθαδόνη συντηρώντας και ανακυκλώνοντας το πρόβλημα. Την ίδια ώρα που συρρικνώνουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης σε κλείσιμο και πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Αποδεικνύεται και από αυτό ότι είναι πρόσχημα και υποκρισία το δήθεν ενδιαφέρον για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές και όχι σε θεραπευτικά προγράμματα. Το ενδιαφέρον τους είναι πώς οι ιδιώτες θα ξεζουμίσουν όλο και περισσότερο τους ταλαιπωρημένους χρήστες και τις οικογένειές τους.
Αυτοί που λεηλατούν τα δικαιώματά σου, που καλούν την οικογένειά σου να κάνει αμέτρητες θυσίες για να σωθούν οι καπιταλιστές. Αυτοί που σου παίρνουν το βιβλίο από το χέρι, αφήνουν το σχολείο χωρίς θέρμανση και σταματάνε τη μεταφορά των μαθητών. Αυτοί που σε καταδικάζουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και στην ανεργία, που οδηγούν το λαό καθημερινά στη χρεοκοπία, που ποινικοποιούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που επιστρατεύουν απεργούς, που στέλνουν εισαγγελείς στα σχολεία, είναι οι ίδιοι που παίρνουν μέτρα που οδηγούν στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που εμπορεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες.
Προβληματίσου…
Η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει εσένα και την οικογένειά σου. Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν ένα μέρος της νεολαίας μαστουρωμένο, σπρωγμένο στην απάθεια, στην αδράνεια, στην υποταγή μέσω των ναρκωτικών. Θέλουν να μάθουν στους νέους «να ζουν» με τα ναρκωτικά, με τη σαπίλα της ναρκωκουλτούρας, τις αντιλήψεις που τα θέλουν νόμιμα, με τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!

Ψάξε και βρες…
Αυτά τα μέτρα υλοποιούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν οδηγήσει σε ποσοστά χρήσης μέχρι και πενταπλάσια σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν, ενώ η Ελλάδα παραμένει, παρά την αύξηση, στην τελευταία θέση στην κατάταξη για το μέγεθος του προβλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χώρες που και οι ίδιοι φέρνουν ως παραδείγματα στο σχέδιο νόμου, όπου ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο της Ε.Ε., όπως η Δανία, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο τα ποσοστά χρήσης είναι διπλάσια, τριπλάσια, έως και πενταπλάσια από αυτά της Ελλάδας.
Η θέση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δικαιώνεται καθημερινά!
Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που λέει: ΟΧΙ σ' όλα τα ναρκωτικά. Είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, είναι αντίθετη σε κάθε πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών και συντήρησης του προβλήματος μέσω υποκατάστατων.
Δεν πρέπει να «νομιμοποιηθούν» στη συνείδηση της νεολαίας οι κοινωνικές αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Ο συμβιβασμός με το πρόβλημα των ναρκωτικών, με τα μέτρα που οδηγούν στη νομιμοποίησή τους επί της ουσίας σημαίνουν αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο παραγωγοί και έμποροι συνεχίζουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης  με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένους  δικαστές για τα ναρκωτικά και τη  θέσπιση εναλλακτικών της ποινής μέτρων, που να οδηγούν στη θεραπεία και σε στεγνά προγράμματα.
 Αγωνίσου…
Καλούμε τους νέους και τις οικογένειές τους να καταδικάσουν την πολιτική συμβιβασμού με τα ναρκωτικά, που προωθεί τη νομιμοποίηση της χρήσης τους.
Να πουν όχι στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην υποταγή και το θάνατο.
Μόνη απάντηση είναι η αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής. Αυτή είναι που φοβάται το σύστημα, που ταιριάζει στα παιδιά της εργατικής τάξης και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, και όχι η απάθεια και η φυγή στον κόσμο των ναρκωτικών!