ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ταϊλανδέζικοι Κοτοκεφτέδες

Υλικά για 6-8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1/2kg κιμάς κοτόπουλου
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1/3 φλιτζανιού γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Χυμός μισού λεμονιού
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά με την φριγανιά. 
Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 
τη σάλτσα τσίλι, το σησαμέλαιο,
 το τζίντζερ, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού 
και ανακατέψτε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Με βρεγμένα τα χέρια, πλάστε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος.
 Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κεφτέδες έχουν το ίδιο μέγεθος για να 
έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος.

Ζεστάνετε αρκετό σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
Τηγανίστε τους κεφτέδες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τους κεφτέδες με τηγανητά νούντλς και συνοδέψτε με 
γλυκιά σάλτσα τσίλι. Καλή Όρεξη!