ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας





Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα, 8 Μαρτίου, οφείλουμε να παραδεχτούμε, πως το τρίπτυχο νοικοκυρά – σύζυγος – μητέρα συμπληρώνεται από το τρίπτυχο δυναμική – ανεξάρτητη – εργαζόμενη.

Μετά από μία επίπονη, δύσκολη, γεμάτη εμπόδια και πολλούς αγώνες πορεία, είμαστε σε θέση να πούμε πως οι γυναίκες έχουν καταφέρει να ανατρέψουν τα στερεότυπα για τους ρόλους των δύο φύλων και πλέον μπορούν να απολαμβάνουν, όχι την ισότητα, αλλά την ισονομία και την ισοτιμία με τους άνδρες.

Ιδιαίτερα, στεκόμαστε πάντα δίπλα, υποκλινόμαστε και εκφράζουμε το σεβασμό μας στις ειδικές ομάδες γυναικών που είναι πιο ευάλωτες, στις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, στις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, στις πολύτεκνες και στα θύματα εμπορίας ή βίας. Αυτό, άλλωστε, επιβάλλει το Κράτος δικαίου αλλά και το επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων του Ανθρώπου που χαρακτηρίζει τη δημοκρατία μας.

Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, σε μία εποχή που οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός και η ενημέρωση λαμβάνει χώρα σε πρώτο χρόνο με τα γεγονότα, οι γυναίκες πλέον πρωταγωνιστούν, ξεχωρίζουν και διαπρέπουν. Συνδυάζουν με επιτυχία την εργασία, την καριέρα και την οικογένεια, ενώ παράλληλα έχουν το σθένος και το θάρρος να υψώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε αυτούς που τολμούν να υποτιμήσουν και υποβιβάσουν τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τις δεξιότητές τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και ενθαρρύνει την ανάγκη ίσης συμμετοχής γυναικών - ανδρών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Ιδιαίτερα προωθούμε την απασχόληση του αδρανούς γυναικείου εργατικού δυναμικού και γενικότερα τη μεγαλύτερη ένταξη των γυναικών στην απασχόληση, με όρους αξιοπρεπείς και ελκυστικούς  και με γνώμονα την ίση μεταχείρισή τους. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουμε την εφαρμογή πλαισίου συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Τη στήριξη και ενίσχυση των Γυναικείων Συνεταιρισμών και της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, την προβολή της δράσης και των προϊόντων τους, με στόχο την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε πως δεν υπάρχουν ασθενή και ισχυρά φύλα, υπάρχουν ικανοί, ενεργοί και δημιουργικοί άνθρωποι.

Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία να εκφράσουμε τη βαθύτατη εκτίμηση και το σεβασμό μας σε όλες τις γυναίκες και τους αγώνες τους για ισοτιμία στην εργασία, στα κοινωνικά και στα πολιτικά τους δικαιώματα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να βγουν νικήτριες μέσα από τις δυσκολίες της ζωής.