ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αδυνατίζεις μασώντας τσίχλα;


Είναι γενικά παραδεκτό πως για να χάσουμε κιλά απαιτείται κατ΄ αρχήν αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μας και βέβαια άσκηση.
Τα επιστημονικά νέα για αυτούς που βαριούνται ή δεν το έχουν πάρει απόφαση όμως να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες είναι μάλλον αισιόδοξα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών του Πανεπιστημίου Syracuse σε συνεργασία με το αυστραλιανό Πανεπιστήμιο Murdoch το μάσημα τσίχλας θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο απ' ότι φανταζόμαστε.

Οι επιστήμονες αναφέρουν στην δημοσίευση της μελέτης τους στην επιθεώρηση Journal of Medicinal Chemistry, ότι η ορμόνη PYY ρυθμίζει την όρεξη και την ενέργεια γιατί απελευθερώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στο αίμα όταν οι άνθρωποι τρώνε ή αθλούνται.

Οι παχύσαρκοι έχουν μικρότερη συγκέντρωση της PΥΥ στη κυκλοφορία του αίματος τους.

Όταν πειραματικά χορηγήθηκε ενδοφλεβίως η ορμόνη, κατάφερε να μειώσει την όρεξη και στους παχύσαρκους και στους αδύνατους συμμετέχοντες στην έρευνα κάνοντας τους να καταναλώσουν όλους λιγότερες θερμίδες.

Όταν η ορμόνη PYY λαμβάνεται σε υγρή μορφή δεν «δουλεύει» καλά σύμφωνα με τους ερευνητές καθώς διαλύεται στο στομάχι και δεν καταφέρνει ποτέ να φτάσει στο κυκλοφορικό σύστημα που είναι και το ζητούμενο.

Έτσι σκέφτηκαν να μιμηθούν το παράδειγμα με τις τσίχλες νικοτίνης αποφασίζοντας να προσανατολίσουν τις έρευνες τους πια στη δημιουργία ενός συμπληρώματος διατροφής με τη μορφή τσίχλας για όσους επιθυμούν χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και προγράμματα ασκήσεων να ρυθμίσουν την όρεξη τους και να χάσουν κιλά.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι το ασφαλέστερο “όχημα” για να μπορέσει μια ορμόνη ως συστατικό της τσίχλας να διοχετεύεται στην κυκλοφορία του αίματος είναι να “ντυθεί” η ποσότητα της ορμόνης με τη βιταμίνη B12 και όλο αυτό στη συσκευασία μιας τσίχλας σαν τις κοινές τσίχλες που μασάμε όλοι.

Πώς θα λειτουργεί; “Όπως τα τσιρότα νικοτίνης χρησιμοποιούνται για να κατασιγάσουν την επιθυμία για τσιγάρο μέχρι να καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από τον εθισμό έτσι και η τσίχλα θα χρησιμοποιηθεί για να ξεγελάσει και κυρίως να ελέγξει το αίσθημα πείνας.

Αν και η τσίχλα νέας τεχνολογίας δεν έχει ακόμη επίσημα ανακοινωθεί, φαίνεται ότι πρόκειται όταν κυκλοφορήσει να αποτελέσει ένα τα πιο περιζήτητα και επιτυχημένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα των καιρών ύστερα από τα χάπια τύπου viagra που σάρωσαν τη προηγούμενη δεκαετία.
onlarissa.gr