ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  5  Μαρτίου  2013








Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin) συμμετέχει δυναμικά  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Η έκθεση που διοργανώνεται στο Βερολίνο θα διαρκέσει από 6 έως 10 Μαρτίου 2013.



Στον  ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έντονη θα είναι η παρουσία της Περιφερειακής  Ενότητας  Πιερίας, που προσβλέπει
στη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην έκθεση. Το τουριστικό υλικό της Πιερίας θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό μας προϊόν, τις φυσικές ομορφιές, τις υπηρεσίες και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, όπως είναι ο χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός κ.α.



Η συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας εντάσσεται στο  γενικότερο σχεδιασμό για  προβολή του τόπους σε στοχευμένες Διεθνείς Εκθέσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν ενθαρρυντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.



Σημαντικές επαφές με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς  καθώς και εκπροσώπους   Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, βρίσκονται στην ατζέντα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  κ. Σοφίας Μαυρίδου,  οποία θα παραβρεθεί στην έκθεση για να  παραθέσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, στοχεύοντας στη γερμανική αγορά.


Τα επίσημα εγκαίνια της ITB θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, θα  παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.