ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε η ομιλία για την επίδραση της χρήσης Η/Υ στην υγεία μας



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το πολυάριθμο κοινό που βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης10-4-2013 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Κατερίνης την εκδήλωση με θέμα: «Επιδράσεις από τη συχνή χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην υγεία μας». Αποτέλεσε μια διοργάνωση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης, σε συνεργασία με το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εσπερινό Λύκειο Κατερίνης και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας.
Στο επίκεντρο του προγράμματος της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Επιμελητής Β΄ Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ. Βάιος Νταφούλης. Με την εμπειρία του και από την θέση του, είχε την δυνατότητα να αναφερθεί σε μια σειρά πραγματικών περιπτώσεων που αντιμετωπίζει, όπως την επίδραση που μπορεί να έχει στην ψυχική κατάσταση ενός νεαρού χρήστη ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και ιδιαίτερα το διαδίκτυο.
Επιπλέον, στο πάνελ της βραδιάς ήταν ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης Γιώργος Αραμπατζής, ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Κατερίνης Θανάσης Κωνσταντίνου και ο Διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Κατερίνης Νέστωρ Κώστας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Μιράντα Παππά και ο υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Θόδωρος Παυλίδης.
Την ομιλία παρακολούθησαν κυρίως μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην διοργάνωση της, αλλά και πολίτες της Κατερίνης, που ενημερώθηκαν για ένα καίριο ζήτημα της εποχής και της καθημερινότητας από έναν εξειδικευμένο επιστήμονα. Ο δρ. Νταφούλης πραγματεύτηκε κυρίως ζητήματα πρόληψης και ασφάλειας που αποτελούν σημαντικό μέρος στην καταπολέμηση ζητημάτων τέτοιας φύσης, αναφέρθηκε όμως και στην θεραπεία.
Καθημερινά διαφαίνεται ότι η σχέση που αναπτύσσουν οι έφηβοι με το διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα και εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε προβληματική, λόγω των ωρών που περνούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γενικότερα, τονίστηκε και η σημασία διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως αυτή, που παρεμβαίνουν στη σύγχρονη ηλεκτρονική κοινωνία και της επιπτώσεις της στην αποδόμηση της κοινωνίας προσώπων και την δημιουργίας μιας παθητικής κοινωνίας εικόνων
.