ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διακομιδή μωρού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφους


image3 250x180 Διακομιδή μωρού με το πρωθυπουργικό αεροσκάφουςΕπιστρατεύτηκε ξανά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για επείγουσα μεταφορά ασθενούς στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα κοριτσάκι 22 μηνών που πάσχει από σοβαρό πρόβλημα καρδιοπάθειας και διακομίστηκε σε ειδικό κέντρο της Ελβετίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του μωρού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Νοσηλεύτηκε αρχικά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων και στη συνέχεια – καθώς έχει διακοπεί η λειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής – στο Ωνάσειο, όπου οι γιατροί ανέφεραν ότι δεν μπορούν να κάνουν την επέμβαση.
Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς απευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ειδοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση για τη σωτηρία του μωρού.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει εντός των ερχόμενων ημερών ο μαθητής που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στο Ανόβερο της Γερμανίας, ο οποίος επίσης ταξίδεψε εσπευσμένα με το ίδιο μέσο μετά από κινητοποίηση μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Υγείας.