ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Καθαρισμός και αθλητικές δραστηριότητες στο Πλατανόδασος

Από το 3ο Γενικό Λύκειο

Με την ευκαιρία της ημερήσιας εκδρομής που πραγματοποίησε το 3ο Γενικό Λύκειο στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας την Πέμπτη 18 Απριλίου, έγινε καθαρισμός των σκουπιδιών σε εκτεταμένη παραποτάμια περιοχή, κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού (Μαυρονέρι).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκέντρωσαν περίπου 40 σακούλες απορριμμάτων, κυρίως πλαστικά, με σακούλες που είχε προμηθευτεί το σχολείο από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης.

Ακόμη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φύση και τη σημασία των παραποτάμιων δασών και να εκτιμήσουν τη σημασία και την ομορφιά του παραποτάμιου δάσους του Μαυρονερίου που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί μέχρι και τη συμβολή με τον ποταμό Πέλεκα (Λεύκο) κοντά στην Κατερίνη, ως διαδρομή αναψυχής και πνεύμονας πρασίνου της πόλης.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν και μέλη του συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008».

Οι μαθητές στη συνέχεια ασχολήθηκαν με αθλητικές δραστηριότητες όπως ομαδικά παιχνίδια, το άθλημα της τοξοβολίας (με την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και της μαθήτριας του σχολείου και αθλήτριας της τοξοβολίας Δώρας Ποιμενίδου) κ.ά.