ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΤΣΑΜΑΣΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 02/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στα καταστήματα του κέντρου της πόλης πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Τρευλόπουλο, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Εμπορίου Δημήτριο Ευθυμιάδη, και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα Κτηνιατρικής και Αλιείας Γεώργιο Καγιά.

Ο κ. Τσαμασλής επισκέφτηκε τους επαγγελματίες της αγοράς, αντάλλαξε ευχές για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ ενημερώθηκε για την αγοραστική κίνηση.

«Διαπιστώσαμε ότι η κίνηση στην αγορά είναι ομαλή. Τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης πωλούν ασφαλή προϊόντα, σε τιμές χαμηλότερες των προσδοκιών μας και σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι η τιμή στα αμνοερίφια δεν ξεπερνά τα 6,5 – 7 ευρώ το κιλό, ενώ “έπεσαν” και οι τιμές στα οπωρολαχανικά, με την τιμή της τομάτας, που ήταν ακριβή, να κυμαίνεται γύρω στο 1 ευρώ το κιλό», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Παράλληλα, ο κ. Τσαμασλής συνομίλησε και με καταναλωτές, οι οποίοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις τιμές στα καταστήματα, δίνοντας, μάλιστα, συγχαρητήρια στους επαγγελματίες, αλλά και προσωπικά στον ίδιο για τους ελέγχους που πραγματοποιεί η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. 

«Είδαμε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τις τιμές, συγκριτικά με άλλες χρονιές και ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επαγγελματιών και καταναλωτών. Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε όλοι μας, βρισκόμαστε δίπλα τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους καταναλωτές και φροντίζουμε να ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση», τόνισε ο κ. Τσαμασλής.

Τέλος, ο κ. Τσαμασλής επεσήμανε ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς, υπογραμμίζοντας ότι «τα κλιμάκιά μας πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό να εξασφαλίσουμε άριστη ποιότητα προϊόντων σε χαμηλές τιμές».










Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Μ.Ε. Θεσσαλονίκης