ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για τήρηση αγορανομικών διατάξεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση : 28ης Οκτωβρίου 40
Ταχ. Κωδ.:   60100
Πληροφορίες: Χρυσάνθη Καζαντζίδου
Τηλέφωνο :  2351351130

                
                                 ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

              

Οι παραδοσιακές καταναλωτικές μας συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν καθημερινά στην αγορά Η Διεύθυνση Ανάπτυξης,  και το  Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού, της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, θέλοντας να διαφυλάξει την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού καλεί τους εμπόρους να τηρούν τις Αγορανομικές  διατάξεις και τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς, με σκοπό την εφαρμογή των γενικών κατευθύνσεων της αγορανομικής νομοθεσίας Α.Δ. 7/2009 στα καθημερινά προβλήματα της κατανάλωσης.
ΣΤΑ Καταστήματα Λιανικής Πώλησης   (ένδυσης , υπόδησης, πώλησης διαρκών καταναλωτικών αγαθών κ.ά.)
Να υπάρχουν πινακίδες στη βιτρίνα με ενδείξεις τιμής, ποιότητας, προέλευσης
Να τηρούν χρονική διάρκεια προσφορών.
Για κάθε προϊόν που εκτίθεται προς πώληση, οι αναγραφόμενες ενδείξεις επί των αναρτημένων πινακίδων είναι σύμφωνες, με τις σχετικές γενικές και ειδικές αγορανομικές διατάξεις.
Τα καταστήματα STOCK θα πρέπει να αναγράφουν στην αναρτημένη ενδεικτική πινακίδα μόνο μια τιμή όταν τα εμπορεύματα προέρχονται από άλλες επιχειρήσεις και διπλή τιμή (παλαιά και νέα ) όταν τα εμπορεύματα είναι δικά τους.
Επίσης, έχουν υποχρεώσεις εγγραφής στα Επιμελητήρια ως καταστήματα STOCK και φέρουν επισήμανση ότι τα είδη τους είναι παλαιά αποθέματα ή ελαττωματικά.
ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.