ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

H Συνταγή της Ημέρας!


Γλυκόξινο ψάρι (sweet and sour fish)

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

400γρ. φιλέτο ψαριού χωρίς κόκαλο (π.χ. παγκασιους ή πέρκα)
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Γάλα, όσο πάρει
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα:

3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξύδι
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουερ, διαλυμένο μέσα σε ένα φλιτζάνι νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, χοντροκομμένη
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, χοντροκομμένη

Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε σε ένα μπολ τη κέτσαπ, το ξύδι, την σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά για λίγο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τις πιπεριές.

Αφού τσιγαριστούν τα υλικά για 2-3 λεπτά (πρέπει να παραμείνουν ζωντανά) προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με την κέτσαπ. Ανακατεύουμε τα υλικά μας στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το κορν φλάουερ (αραβοσιτάλευρο) που διαλύσαμε μέσα νερό. Ανακατεύουμε τα υλικά μας συνεχώς και μόλις η σάλτσα μας γυαλίσει και αρχίσει να δένει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήνουμε την σάλτσα να σταθεί μέχρι να ετοιμάσουμε το ψάρι.

Βάζουμε το μπέικιν, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά μας στο μπολ και προσθέτουμε λίγο-λίγο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα που να μην είναι ούτε πολύ υγρό αλλά ούτε πολύ στεγνό.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί αρκετά. Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μπουκιές και τις βουτάμε μία-μία μέσα στο κουρκούτι. Βγάζουμε τις μπουκιές ψαριού μία-μία από το κουρκούτι και το βάζουμε απευθείας μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αφού τελειώσουμε με όλο το ψάρι και αφού στραγγίξει καλά πάνω στο χαρτί βάζουμε την κατσαρόλα με την γλυκόξινη σάλτσα πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο. Βάζουμε το τηγανισμένο ψάρι μέσα στην γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι η σάλτσα να καλύψει το ψάρι.

Σερβίρετε το γλυκόξινο ψάρι σας ζεστό με ρύζι. Καλή Όρεξη!