ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ (U23) Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ




Ξεκίνησε χθές Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας της κατηγορίας Νέων Ανδρών και Γυναικών που διεξάγεται στην πόλη Λίντς της Αυστρίας.
Στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετέχει με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας και η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Νικολαϊδου που αγωνίζεται στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.  Ήδη από τα προκριματικά που διεξήχθησαν σήμερα Πέμπτη 25/7/2013 η Νικολαϊδου έδειξε τις προθέσεις της αφού τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό αγώνα σημειώνοντας χρόνο 7:50 και προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό αγώνα που θα γίνει το Σάββατο 27/7/2013. Δεύτερη στη σειρά της τερμάτισε η αθλήτρια από τη Ιαπωνία, τρίτη   η Ελβετίδα, τέταρτη η Καναδέζα, πέμπτη η Σουηδέζα και έκτη η Αμερικάνα.
Η Νικολαϊδου που διανύει μια πολύ καλή χρονιά προέρχεται  από δύο μεγάλες αθλητικές επιτυχίες αφού ήδη έχει κερδίσει εφέτος τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης καθώς και την πρώτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων αποτελεί έναν από τους μεγάλους της στόχους και όπως δήλωσε κατά την αναχώρησή της είναι πολύ αισιόδοξη ότι θα φέρει άλλη μια μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Πιερία.