ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Στους 36 βαθμούς Κελσίου «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος


Το θερμόμετρο στην Αττική θα αγγίξει τους 36 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 34

Άνοδο θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία με το θερμόμετρο στην Αττική να αγγίζει τους 36 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 34 βαθμούς.

Το κύμα μίνι-καύσωνα θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή όταν και ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 


Καλό και ζεστό καιρό, περιμένουμε στην Αττική όπου η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ζέστη, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και ταΔωδεκάνησα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 34 βαθμούς Κελσίου.