ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

4o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΡΥΑΚΙΩΤΩΝ

  Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλέον των 1200 θεατών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 το 4ο Αντάμωμα των απανταχού Ρυακιωτών που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος  Ρυακίων  “Η Ροδάνη”. Το Αντάμωμα έγινε πλέον θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα των Ρυακίων  αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στο δημοτικό στάδιο Ρυακίων  το πολυπληθές κοινό διασκέδασε με τους ήχους λαϊκής  και παραδοσιακής μουσικής και χειροκρότησε την εμφάνιση των τριών χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Ρυακίων αλλά και του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκιάς Ημαθίας.  Μια ομάδα κοριτσιών των Ρυακίων παρουσίασαν ακόμη ένα όμορφο νεανικό χορευτικό ενώ ο ουρανός του δημοτικού γηπέδου φωτίστηκε με πολυάριθμα πολύχρωμα πυροτεχνήματα. 
  Η εκδήλωση  συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες με πολύ χορό και τραγούδι.  Στην έναρξη ο  Πρόεδρος του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου Ρυακίων Γεώργιος Συρόπουλος  ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες  και  μίλησε για τη θεσμοθέτηση του ανταμώματος και τη συνέχισή του  του και τα επόμενα χρόνια.  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη, στις σύγχρονες κοινωνίες, δραστηριοποίησης και ομόνοιας όλων των κατοίκων για την παραγωγή πολιτισμού αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου ενώ παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κ. Κακάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημ. Χλεμές, ο  Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευάγ. Λαγδάρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρυακίων Δημ. Κακάνης εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, ο πολιτευτής Ξεν. Μπαραλιάκος, τοπικοί σύμβουλοι  και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.
  Οι διοργανωτές απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και αποδοχή του κόσμου ανανέωσαν το ραντεβού για το επόμενο 5ο Αντάμωμα το Σάββατο 31 Αυγούστου 2014.   

Photo Hasapetis