ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γεώργιου Τσαμασλή στο περίπτερο της Εταιρίας Παροχής Αερίου στην 78η ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο περίπτερο της ΕΠΑ, ο κ. Τσαμασλής μίλησε με τον Υφυπουργό για θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, ενώ ενημερώθηκε από τον διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Λεωνίδα Μπακούρα για τις επενδύσεις που έγιναν και για αυτές που θα γίνουν την επόμενη 5ετία από την Εταιρία για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη χώρα μας, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.
Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα αδειοδότησης των εκσκαφών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της αποκατάστασης των έργων από μέρους της ΕΠΑ, καθώς και για την ανάληψη ευθύνης από την Περιφέρεια για τη διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης υδραυλικών και τεχνικών καυστήρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φυσικού αερίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρήση φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, με αφορμή και τη λειτουργία του πρώτου σταθμού παροχής φυσικού αερίου ως καυσίμου στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή Αεροδρομίου). Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί της ΕΠΑ ανέλυσαν στον κ. Τσαμασλή τα οφέλη από τη χρήση φυσικού αερίου στα αυτοκίνητα, καθώς και τα σχέδια τους για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων πρατηρίων που θα παρέχουν φυσικό αέριο.
«Η πλειοψηφία των βιομηχανιών, κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιεί ήδη φυσικό αέριο, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ρύπων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα, ενώ ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους. Ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής μας και της τεχνολογίας, που συνεχώς εξελίσσεται, είναι θετικό να υπάρχουν πηγές ενέργειας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικές για την τσέπη του καθενός», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης