ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Χάθηκε μια μάχη όχι ο πόλεμος!


Την πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας γνώρισε η Εθνική ομάδα, 81-72 , από την Ιταλία -Aγωνίστηκε και σε αυτό το παιχνίδι χωρίς τον Σπανούλη

Η Ιταλία ανάγκασε την Εθνική ομάδα στην πρώτη της ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ηττήθηκε με 81-72 από τους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι εμφανίζοντας προβλήματα στον αμυντικό τομέα.

Χωρίς τον Σπανούλη και σε αυτό το ματς η ΕλλάδαΚορυφαίοι για την Ελλάδα ο Νίκος Ζήσης και ο Στράτος Περπέρογλου. Ασταμάτητος ο Μπελινέλι, από κοντά και ο Ντατόμε. Τελευταία αντίπαλος για την Εθνική στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Φινλανδία τη Δευτέρα στις 15:30. Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει στις 18:45 τη Σουηδία.

Το ματς

Oχι όπως θα θέλαμε… Με προβλήματα στον αμυντικό τομέα για την Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι και τους Ιταλούς να καταφέρνουν να βρίσκουν λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Σε αυτό συνέβαλαν τα λάθη των Ελλήνων διεθνών (4), αλλά και η αδυναμία τους να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, ακολουθώντας αυτόν των παικτών του Πιανιτζάνι. Αυτό που… έσωσε την Ελλάδα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν η ικανοποιητική της απόδοση στην επίθεση, χάρις στην οποία κατάφερε να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο ισόπαλη, 16-16.

Oλα ξεκινούν από την άμυνα

Οι άμυνες είναι αυτές που «ξεκλειδώνουν» την επίθεση. Όταν λοιπόν στην δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συγκεντρώθηκε, έπαιξε άμυνα πάνω στην μπάλα, ανέβασε το ρυθμό του ματς, έτρεξε σερί 6-0 και ξέφυγε προσωρινά με πέντε πόντους, 25-20. Η απάντηση ήρθε άμεσα από την Ιταλία που μέσα από δύο καλές άμυνες και πέντε πόντους του Τζεντίλε ισοφάρισε σε 25-25. Η Εθνική με επιμέρους 8-2 ξέφυγε με έξι για πρώτη φορά (33-27) δεν κατάφερε όμως να διευρύνει το προβάδισμά της με τον Μπελινέλι να μειώνει στο φινάλε του πρώτου μέρους με τρίποντο σε 38-36. 

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm