ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ:      Καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας
   
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για το πρωτοφανές στα εκπαιδευτικά δεδομένα γεγονός να ασχολείται με υπηρεσιακές μεταβολές μετά και την έναρξη του σχολικού έτους.
             Δε φτάνει που ασχολήθηκε με τις αποσπάσεις των εκπ/κών μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έδειξε αναλγησία και απανθρωπιά σε χιλιάδες υποψηφίους για απόσπαση εκπαιδευτικούς (με τον αριθμό των αποσπάσεων και τον τρόπο που τις ανακοίνωσε)
           Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, η έναρξη αυτού του σχολικού έτους σηματοδοτεί τη χειρότερη έναρξη των σχολικών μονάδων σε σχέση με τα παρελθόντα έτη.

Θα έχουμε:
è    Σχολικές μονάδες δίχως οικονομικούς πόρους για λειτουργικά έξοδα
è    Σχολεία που λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών θα συμπτύξουν τμήματα μαθητών
è    Μαθητές που δεν θα έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν της ενισχυτικής διδασκαλίας που ίσως χρειάζονται
è    Εκπαιδευτικούς χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειές τους πληρώνοντας τις συνέπειες των μνημονίων που επέβαλε η Τρόικα
è    Εκπαιδευτικούς  που επί πολλά χρόνια δε θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μετάθεση στην περιοχή κατοικίας τους.



      Επίσης συνάδελφοι καταγγέλλουμε το Υ.ΠΑΙ.Θ., καθώς  για πρώτη φορά στα χρονικά προχώρησε σε ελάχιστες αποσπάσεις, δίχως την παρουσία των αιρετών του Κλάδου και των αρμοδίων για τις αποσπάσεις υπηρεσιών.
Αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο, γιατί ανοίγει την κερκόπορτα στον εκάστοτε Υπουργό με κάποιους παρατρεχάμενους του, να καθορίζουν τις τύχες των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης κατά το δοκούν.

       Μπροστά σε όλα όσα συνέβησαν και πρόκειται να συμβούν καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συσπειρωθούν, προκειμένου όλοι μαζί να περισώσουμε μέρος της αξιοπρέπειάς μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 10/9/2013 στις 19.00μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης , ώστε να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν προτάσεις , τις οποίες η Πρόεδρος θα μεταφέρει στην ολομέλεια των Προέδρων.



Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας


Βάσσου  Φρειδερίκη                                                 Κατιμερτζή  Μαγδαληνή