ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνταγή της Ημέρας

Σπιτικά μπέργκερ

Υλικά συνταγής:
για τα μπιφτέκια

500γρ. κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

για τα μπέργκερ

6 στρόγγυλα ψωμάκια ή ζαπατάκια

6 φέτες γκούντα

6 κ.γ. μουστάρδα

6 κ.γ. κέτσαπ

6 φέτες ντομάτα

Διαδικασία συνταγής

Ζυμώνουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αυγό. Προσθέτουμε την φρυγανιά και ξαναζυμώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC στο γκριλ και πλάθουμε τον κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια.

Αλοίφουμε με λίγο λάδι ένα ταψάκι και τα μπιφτέκια από πάνω και τα βάζουμε στον φούρνο. Ενδιάμεσα τα γυρνάμε μια φορά για να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τα ψωμάκια, βάζουμε στο καθένα κέτσαπ και μουστάρδα.

Αφού βγάλουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε απευθείας πάνω στο ψωμάκι με την κέτσαπ και την μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε μια φέτα ντομάτα και μια φέτα γκούντα. Κλείνουμε το μπέργκερ μας και το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.