ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς φοβάται μη γίνει ....Παπανδρέου... και προετοιμάζει το εδαφος για συνεργασία με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Ο Σαμαράς φοβάται μη γίνει ....Παπανδρέου
 Σε πρόωρες οδηγούν νομοτελειακά, πλέον, οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία και η αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί αποτελεσματικά το δημοσιονομικό πρόβλημα, υιοθετώντας σαφείς επιλογές και παίρνοντας θέση στην άτυπη αντιπαράθεση Ευρωπαίων-ΔΝΤ.
Αυτή την εξέλιξη βλέπουν ως ξεκάθαρη προοπτική κορυφαία διεθνή think tanks τα οποία εστιάζουν στην Ελλάδα ως βασικό κρίκο του ευρωπαϊκού προβλήματος. Ανάλογες εκτιμήσεις διατυπώνουν επίσης σε ανεπίσημες επαφές τους στελέχη της τρόικας που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.
Οι εκτιμήσεις τους ενισχύονται και από τα -μη γνωστοποιούμενα- ευρήματα των δημοσκοπικών ερευνών, τα οποία δείχνουν αναμφισβήτητο και σαφές πλέον προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνουν την επιταχυνόμενη φθορά του κυβερνητικού σχήματος και των κομμάτων που το απαρτίζουν.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής, τα ποσοστά της οποίας υπερβαίνουν αυτά που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών, προκαλώντας πονοκέφαλο σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και στο διεθνή παράγοντα.
Γι αυτό το λόγο οι θιασώτες του σημερινού status quo, οι οποί δεν θα ήθελαν επ ουδενί ανατροπές, αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος για να γίνει αποδεκτή στο μέλλον -αν παραστεί ανάγκη- η συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος με στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Ο Αντώνης Σαμαράς πολλές εναλλακτικές λύσεις και περιθώρια χειρισμών δεδομένου ότι αφ ενός μεν πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και αφετέρου να ανακόψει την επιταχυνόμενη εκλογική αποδυνάμωση του κόμματός του.
Πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό είναι η αμφισβήτηση που αντιμετωπίσει στο εσωτερικό του κόμματός του. Αν και δεν εκφράζεται δημόσια και ανοιχτά η αμφισβήτηση αυτή πριονίζει σταδιακά την πρωθυπουργική καρέκλα. 
Λαμβάνοντας υπόψη και τις διεθνείς εξελίξεις ο Αντώνης Σαμαράς φοβάται ότι θα βρεθεί, ενδεχομένως, στη θέση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση "σωτηρίας".
Χ. ΝΙΑΚΑΣ, Χ. ΦΡΑΓΚΟΥ
 
 
 
sofokleousin