To ασβέστιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο, το οποίο δεν προστατεύει μόνο τα οστά μας, αλλά επιβραδύνει...
και τα καταστροφικά συμπτώματα της γήρανσης σύμφωνα με έρευνες.
Η δράση του
– Βοηθά στη σωστή σκελετική ανάπτυξη και υγεία των οστών.
– Προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση.
– Έχει αποτελεσματική δράση κατά της κακής χοληστερόλης, μιας και αποκλείει μερικώς την απορρόφηση των κορεσμένων λιπών από τη γαστρεντερική οδό.
– Έχει αντικαρκινική δράση, εμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που έχουν την τάση να μετατραπούν σε καρκινικά.
– Προστατεύει από την οστεοπόρωση -σε συνεργασία με το μαγνήσιο-, ενώ συμβάλλει στη σωστή συντήρηση των δοντιών, των νυχιών, των μαλλιών, στη φυσιολογική πήξη του αίματος και τη σύσπαση μυών όπως η καρδιά.
Πού θα το βρείτε
Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι το γάλα, το γιαούρτι, το μπρόκολο, το λάχανο, κονσερβοποιημένες σαρδέλες και σολομός, το τόφου (εναλλακτικό είδος τυριού σόγιας), το σουσάμι, καθώς και τροφές εμπλουτισμένες σε ασβέστιο, όπως οι χυμοί, τα δημητριακά και το ψωμί.
Πόσο είναι αρκετό;
– 1000 mg περίπου ασβεστίου καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας
– 1 ποτήρι γάλα περιέχει 300 mg ασβεστίου
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι περιέχει 400 mg ασβεστίου
– τα σκληρά τυριά όπως γραβιέρα, φέτα, κ.α. είναι πιο πλούσια σε ασβέστιο σε σύγκριση με τα πιο μαλακά τυριά.
Προσοχή!
Οι υπερβολικές ποσότητες ασβεστίου ενδέχεται να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.
και τα καταστροφικά συμπτώματα της γήρανσης σύμφωνα με έρευνες.
Η δράση του
– Βοηθά στη σωστή σκελετική ανάπτυξη και υγεία των οστών.
– Προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση.
– Έχει αποτελεσματική δράση κατά της κακής χοληστερόλης, μιας και αποκλείει μερικώς την απορρόφηση των κορεσμένων λιπών από τη γαστρεντερική οδό.
– Έχει αντικαρκινική δράση, εμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που έχουν την τάση να μετατραπούν σε καρκινικά.
– Προστατεύει από την οστεοπόρωση -σε συνεργασία με το μαγνήσιο-, ενώ συμβάλλει στη σωστή συντήρηση των δοντιών, των νυχιών, των μαλλιών, στη φυσιολογική πήξη του αίματος και τη σύσπαση μυών όπως η καρδιά.
Πού θα το βρείτε
Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι το γάλα, το γιαούρτι, το μπρόκολο, το λάχανο, κονσερβοποιημένες σαρδέλες και σολομός, το τόφου (εναλλακτικό είδος τυριού σόγιας), το σουσάμι, καθώς και τροφές εμπλουτισμένες σε ασβέστιο, όπως οι χυμοί, τα δημητριακά και το ψωμί.
Πόσο είναι αρκετό;
– 1000 mg περίπου ασβεστίου καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας
– 1 ποτήρι γάλα περιέχει 300 mg ασβεστίου
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι περιέχει 400 mg ασβεστίου
– τα σκληρά τυριά όπως γραβιέρα, φέτα, κ.α. είναι πιο πλούσια σε ασβέστιο σε σύγκριση με τα πιο μαλακά τυριά.
Προσοχή!
Οι υπερβολικές ποσότητες ασβεστίου ενδέχεται να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.