ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αντίο φίλε

FA64C7E8F007BDECAE4696D90D8C97FC.jpg
  Μπροστά σε μία σπάνια- για τα ανθρώπινα μάτια- και πολύ συγκινητική σκηνή βρέθηκε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος στη Μποτσουάνα. Ο 63χρονος John Chaney βρισκόταν σε σαφάρι με τη σύζυγό του Diane όταν είδαν έναν νεκρό ελέφαντα περιτριγυρισμένο από όρνεα και ύαινες.
Την ώρα που ο οδηγός τους ειδοποιούσε τους υπεύθυνους του πάρκου να απομακρύνουν τον νεκρό ζώο για να μην πέσει στα χέρια λαθροκυνηγών, ένας άλλος ελέφαντας πλησίασε.
Ο θηλυκός ελέφαντας έδιωξε όλα τα ζώα που περιτριγύριζαν το νεκρό φίλο του πριν τοποθετήσει τρυφερά την προβοσκίδα του γύρω από τους χαυλιόδοντες του νεκρού ελέφαντα.
Ο Chaney περιέγραψε, στη Daily Mail, το πώς όλη η ομάδα ξέσπασε σε δάκρυα καθώς ο θηλυκός ελέφαντας έμεινε άγρυπνος φρουρός δίπλα στο νεκρό ελέφαντα για πολλές ώρες.
Ο 63χρονος είπε πως δεν είχε ποτέ ξανά βιώσει μια τέτοια εμπειρία όλα τα χρόνια που επισκέπτεται την Αφρική.
«Ο θηλυκός ελέφαντας τύλιξε τρυφερά την προβοσκίδα του γύρω από τους χαυλιόδοντες του νεκρού, μαλακά και ήσυχα, και παρέμεινε απολύτως ακίνητος σε αυτή τη θέση», περιέγραψε ο Chaney.
«Τη βλέπαμε και κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ήταν μια πολύ συγκινητική σκηνή αυτός ο αποχαιρετισμός», πρόσθεσε.
Ο Chaney και η υπόλοιπη ομάδα συνέχισαν το σαφάρι τους στο πάρκο και όταν επέστρεψαν στο σημείο, ώρες μετά, ο ελέφαντας ήταν στο ίδιο σημείο, στην ίδια στάση, με την προβοσκίδα «δεμένη» στους χαυλιόδοντες του νεκρού ζώου.
Μπορεί το περιστατικό αυτό να ξεχωρίζει, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, ωστόσο είναι γνωστό πως οι ελέφαντες έχουν τον τρόπο τους να αποχαιρετούν τους νεκρούς τους.
«Είναι πολλά τα ανθρώπινα συναισθήματα στα εκπληκτικά ζώα της Αφρικής», τόνισε ο Chaney, «πιστεύω πως η Αφρική είναι το τελευταίο μέρος στον κόσμο που βλέπεις άγρια ζώα στη φύση. Στο ζωολογικό κήπο είναι σε κλουβιά και δεν συμπεριφέρονται φυσιολογικά».
Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το 2007.
ele.jpg