ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ 1-5 - ΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ


Ένας διαιτητής (Παντερμαλής) για γέλια  και ένας προπονητής - ποδοσφαιριστής (Μανίκας) για κλάματα και για λύπηση, ήταν οι πρωταγωνιστές επεισοδίων, που φέρνουν το ποδόσφαιρο έναν αιώνα πίσω.
Θα αναρωτιέται κανείς γιατί. Πρώτη ποδοσφαιρική ενέργεια του κ Μανίκα στο 5 λεπτό να αφήσει την μπάλα στη γωνία του κόρνερ, να ορμήσει στον ποδοσφαιριστή Βαφειάδη του Εθνικού, να τον γρονθοκοπήσει μπροστά στο διαιτητή και ο διαιτητής όχι απλά δεν τον απέβαλλε, αλλά έκανε πώς δεν είδε, και βέβαια ένας και μοναδικός λόγος μπορεί να το εξηγήσει αυτό, ότι έτρεμε σαν το ψάρι πάνω του.
Στο επόμενο λεπτό, ο Τσιώμης δέχτηκε γροθιά εκτός φάσεως και αυτό ο διαιτητής δεν το είδε. Παρά ταύτα όσο και αν η κλωτσιά έπεφτε βροχή χωρίς ούτε μία κάρτα, οι νεαροί παίκτες του Εθνικού ζωγράφιζαν στο τερέν, πέτυχαν το πρώτο γκολ 0-1 με τον Τσιώμη με σουτ μέσα απο την περιοχή στο 30 λεπτό και το 0-2 με σουτ βολίδα του Μαυρόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή.
Τον διαιτητή που δέν έδειξε τουλάχιστον 3 κόκκινες στο πρώτο ημίχρονο, τον πολιόρκησαν στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια οι παίκτες του Αγίου Δημητρίου  και τον στόλιζαν κανονικά, ακόμη δέν μπορεί να το χωρέσει ο νούς γιατί.Γιατί  τους χαρίστηκε;
Στο δεύτερο ημίχρονο οι νεαροί του Εθνικού παρότι η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο και ο διαιτητής ούτε φάουλ ούτε κάρτα, δεν πτοήθηκαν έπαιξαν ψυχωμένα, άλλαζαν την μπάλα γρήγορα και απέφευγαν τις κλωτσιές και ο διαιτητής τίποτε .Ότι όμως και να γινόταν οι παίκτες του Εθνικού όμως έπαιζαν ποδόσφαιρο και όχι κλωτσιές, πέτυχαν άλλα δύο γκολ ένα με τον Σαμαρά στο 65 (0-3) με σουτ μέσα από την περιοχή και ένα με τον νεοεισελθόντα Ξάφη με σουτ βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Οι ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας με την ανοχή του διαιτητή, συνέχιζαν να παίζουν κλωτσιές και ο διαιτητής να κάνει τον Ιταλό. Σε φάουλ του Μανίκα στο 73 μείωσαν σε 1-4.
Σε υπόδειξη του β επόπτη για οφσάιντ στο 75 λεπτό, εις βάρος της τοπικής ομάδος , ο επόπτης δέχτηκε επίθεση τριών ποδοσφαιριστών με πρωταγωνιστή τον Μανίκα, διεκόπη το παιγνίδι για δέκα λεπτά ,οι διαιτητές μπήκαν στα αποδυτήρια και μετά ξαναβγήκαν χωρίς να δείξουν ούτε μία κάρτα κίτρινη.
Μάλιστα εκείνη την ώρα φίλαθλος της τοπικής ομάδος μπήκε μέσα στο γήπεδο και επιτέθηκε στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Γιώργο Τσαουσίδη και αντί ο διαιτητής να διακόψει το παιγνίδι έδειξε κόκκινη στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα.
Αυτό που σήμερα είδαμε στο γήπεδο γυρνάει το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω και αυτούς τους διαιτητές που τους ανακαλύψατε; Ένα παιγνίδι που έληξε 1-5, όταν η μία ομάδα που έπαιζε μπάλλα και η άλλη ομάδα έπαιζε καράτε, όταν ο υπαίτιος προπονητής ποδοσφαιριστής έγινε ο φόβος και ο τρόμος του διαιτητή, που δεν είχε τα κότσια να δείξει μία κάρτα, πώς να μήν πάει πίσω το ποδόσφαιρο.
Στο τέλος ολοκληρώθηκε η αποστολή, ο κ Μανίκας και το Νο 5 της τοπικής μπήκαν πονηρά μέσα στα αποδυτήρια του Εθνικού και γρονθοκόπησαν τον ποδοσφαιριστή Μαυρόπουλο.Καλά που ήταν τρεις συγκεκριμένοι παράγοντες του Αγίου Δημητρίου, ο κ Γιώργος, ο Κώστας ο Βαλτασάρης και ένας άλλος κύριος με γυαλιά και ο ποδοσφαιριστής με τον Νο11 οι οποίοι μπήκαν μπροστά για να σταματήσουν οι φασαρίες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και ο λόγος των επεισοδίων ποιός; επειδή οι νεαροί έπαιξαν μπάλα και πέτυχαν 5 γκόλ;
Γεγονότα ντροπής και αίσχους. Αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο κ Παντερμαλής, διαιτητής του αγώνα, άν μπορεί κανείς να τον αποκαλέσει διαιτητή.
Θέλαμε να ξέρουμε η επιτροπή διαιτησίας, γνωρίζει τι δυνατότητες έχει ένας τέτοιος διαιτητής; Γνωρίζει ότι ο Άγιος Δημήτριος και πέρυσι έκανε τα ίδια στο πρώτο γύρω; Φέτος ήταν πολύ χειρότερα από πλευράς διαιτητού, ένα μα ένα φάουλ δεν έδωσε σωστά και δεν έδειξε ούτε μία κόκκινη, όταν έπρεπε να δείξει τουλάχιστον 5.Αλλά που να βρει το θάρρος, σφύριζε με την ψυχή στην κούλουρη.. Πώς να μην αποθρασύνονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές, που όταν δεν μπορούν να παίξουν μπάλα, παίζουν κλωτσιές ατιμώρητοι;
Να σημειωθεί ότι στο 85 λεπτό βγήκε τραυματισμένος από το παιγνίδι ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Τζίνοβιτς από ποδοπάτημα εσκεμμένο ποδοσφαιριστού της τοπικής ομάδος  μπροστά στα μάτια του Διαιτητή και ενώ σφύριξε το φάουλ φάουλ ούτε κίτρινη κάρτα.
ΥΓ. Ας μάθει κάποιος στον  Διαιτητή Παντερμαλή ότι δεν κάνεις διακοπή παιγνιδιού για βάναυση ή ανάρμοστη συμπεριφορά παικτών στον αγωνιστικό χώρο,  άν δεν επιβάλλεις τις ανάλογες πειθαρχικές κυρώσεις, δηλαδή τις κάρτες. Δεν το διακόπτεις και μετά γυρίζεις μέσα χωρίς καμία κάρτα, ενώ έχουν γίνει όργια.
ΕΘΝΙΚΟΣ (ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Κ): ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ (65 ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ) , ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, ΤΑΚΟΣ, ,ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ (ΜΑΝΩΛΑΣ 80),ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ,ΤΣΙΩΜΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (75 ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ.