ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Μάρτυρας-κλειδί για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο – Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την ώρα της εκτέλεσης Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2013 16:58 μμ

marturas-kleidi-gia-th-dolofonia-sto-neo-hrakleio-570
Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει όλα τα σενάρια και προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μάρτυρας κλειδί, μέλος της Χρυσής Αυγής που γλύτωσε από τα πυρά των δολοφόνων την τελευταία στιγμή. 
Στο βίντεο από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και η φωτογραφία η οποία δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδα, ο δράστης απεικονίζεται να κρατάει το όπλο τύπου zastava στο αριστερό του χέρι, γεγονός το οποίο δίνει αυτόματα την πληροφορία ότι ο εκτελεστής ήταν αριστερόχειρας. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να διευκρινιστεί ακόμα αν κάτι τέτοιο ευσταθεί λόγω του ότι δεν ξέρουμε εάν η φωτογραφία απεικονίζει την πλάτη του δράστη.
Επίσης, είναι σωματώδης και πιθανότατα μεταμφιεσμένος καθώς εικάζεται ότι φοράει καπέλο τζόκεϊ, μπορεί και περούκα.
Από το επίμαχο βίντεο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εκτέλεση των δύο νεαρών έγινε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα με άκρως «επαγγελματικό» τρόπο.
Ταυτόχρονα, υπάρχει και ένα μάρτυρας-κλειδί που μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για την δολοφονία. Είναι ο τέταρτος άνδρας ο οποίος γλύτωσε από τα πυρά των δραστών καθώς πρόλαβε και κρύφτηκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς πέρασαν κυριολεκτικά «ξυστά» από δίπλα του οι σφαίρες των εκτελεστών και μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει ότι οι δράστες ήθελαν παραπάνω από 2 νεκρούς!
Όσον αφορά το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες κατέβηκαν από τη μηχανή και τα χαρακτηριστικά τους ήταν αλλοιωμένα. Στη συνέχεια πλησίασαν τους δύο άνδρες που βρισκόντουσαν μπροστά από την πόρτα των γραφείων οι οποίο φέρονται να είναι, ο τραυματισμένος Αλέξανδρος Γέροντας και ο μάρτυρας-κλειδί. Επίσης, φαίνεται ότι οι δυο τους κατάλαβαν πως κινδυνεύουν και έτρεξαν να σωθούν με αποτέλεσμα ο δολοφόνος να στοχεύσει πρώτα σ’ αυτούς.
Ο Μανώλης Καπελώνης και ο Γιωργος Φουντούλης που έπεσαν νεκροί από τα πυρά, φέρεται να στέκονταν πιο μακριά και την ώρα της δολοφονίας δεν αντέδρασαν καθόλου. Όταν ο εκτελεστής είδε τον ένα να τρέχει τραυματισμένος και τον άλλο να έχει εξαφανιστεί καθώς κρύφτηκε, γύρισε το όπλο του και δολοφόνησε τους δύο νέους εν ψυχρώ.