ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Θεομηνία στις Φιλιππίνες – Ο χειρότερος τυφώνας όλων των εποχών σκορπά τον τρόμο [εικόνες )

Ο πιο ισχυρός τυφώνας στα χρονικά χτύπησε σήμερα τις Φιλιππίνες, αναγκάζοντας σχεδόν 720.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εκκενώσουν περιοχές.
Με ταχύτητα 200 μιλίων την ώρα, οι άνεμοι σηκώνουν πολύ ψηλά κύματα και προκαλούν καταστροφές σε όλες τις Φιλιππίνες. Ο τυφώνας Χέιεν έχει αξιολογηθεί ως καταιγίδα πέμπτης κατηγοράς – η μεγαλύτερη τιμή στην κλίμακα – και αυτή τη στιγμή θεωρείται χειρότερος από τον τυφώνα Καμίλ ο οποίος χτύπησε το Μισσισιπί το 1969 και ήταν μέχρι στιγμής η πιο ισχυρή καταγεγραμμένη καταιγίδα που έχει συμβεί.

Τα κύματα έχουν φτάσει τα 19 πόδια σε ύψος – περίπου έξι μέτρα, ενώ αυτή η πρωτοφανής κακοκαιρία – από άποψη έντασης – συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα νησιά Λειτε και Σαμαρ.
Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εκ των οποίων ένας από ηλεκτροπληξία και ένας από δέντρο το οποίο ξεριζώθηκε από την ένταση των ανέμων.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στο Κιμπού, στην οποία ζουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ περίπου ένα εκατομμύριο έχει ήδη ζητήσει καταφύγιο σε πάνω από 20 επαρχίες της χώρας.
Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων υποστηρίζει ότι τα θύματα θα αυξηθούν, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης δεν δύνανται να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις για βοήθεια.