ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μανώλης Συρίγος υποδέχεται το 2014 με κέικ βασιλόπιτα

vasilopita-570
Μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα για την Πρωτοχρονιά, οι ετοιμασίες ξεκινούν σιγά σιγά για το τραπέζι και η βασιλόπιτα είναι το πρώτο που πρέπει να μεριμνήσουμε. Ο Μανώλης Συρίγος προτείνει μια διαφορετική βασιλόπιτα για να υποδεχτούμε το 2014. 
ΥΛΙΚΑ
650 γρ βούτυρο φρέσκο
525 γρ ζάχαρη άχνη
2 πορτοκάλια ξύσμα
2 δόσεις βανίλια
2 γρ μοσχοκάρυδο τριμμένο σε σκόνη
1 γρ μαστίχα τριμμένη σε σκόνη
10 γρ μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
350 γρ αυγά
135 γρ γάλα
50 γρ κονιάκ
900 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
15 γρ μπέικιν πάουντερ
150 γρ καρύδι χοντροκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το βούτυρο,την ζάχαρη,το πορτοκάλι ξύσμα,τις βανίλιες,το μοσχοκάρυδο,την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και το δουλεύουμε αρχικά για ένα λεπτό στην 1η ταχύτητα και ανεβάζουμε σταδιακά στην τελευταία ταχύτητα και χτυπάμε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το κονιάκ σε μια μπασίνα και τα τοποθετούμε στο μίξερ και ομογενοποιούμε.
Αφαιρούμε το σύρμα από τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με τα καρύδια και το μπείκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω ώστε να μην κολλήσει το μίγμα και προσθέτουμε την ζύμη.
Ψήνουμε στους 170 για 45’
Μπορούμε να την γαρνίρουμε με διάφορους τρόπους,με ζάχαρη άχνη είναι ο πιο κλάσσικος,με γλάσσο σοκολάτας ή με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.