ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000 οι πινακίδες που πρόκειται να κατατεθούν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στη Δ.Ο.Υ. Κατερίνης


pinakides 2 copy
Συγκεκριμένα χθες ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων ξεπέρασε τις 2.950, με τον αριθμό 3.000 να θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεπεραστεί.
Από το πρωί στην Εφορεία επικρατούσε το αδιαχώρητο, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν την προτελευταία μέρα του έτους να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά και να τακτοποιήσουν άλλες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με τις πινακίδες υπό μάλης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά περίμεναν με τις ώρες για να υποβάλλουν δήλωση «ακινησίας» ώστε να γλυτώσουν τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελείας και τεκμήρια διαβίωσης.
Τουλάχιστον μέχρι χθες το Υπουργείο Οικονομικών διεμήνυε πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2014. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για την κατάθεση των πινακίδων, αν και δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση την τελευταία στιγμή. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε δοθεί παράταση για τέλη και πινακίδες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2013.
Σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα αποφασίσει αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν βλέπουμε κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα το οποίο να μας οδηγεί, τουλάχιστον εμάς, στο να εισηγηθούμε την παράταση πληρωμής των τελών. Αυτό είναι ένα ζήτημα της πολιτικής ηγεσίας που δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ αναφέρομαι στο τεχνικό επίπεδο, αν για άλλους λόγους η πολιτική ηγεσία το αποφασίσει, αυτό δεν μπορώ εγώ να σας το πω» τόνισε ο κ. Θεοχάρης συμπληρώνοντας πως «η διαδικασία πληρωμής των τελών εκτελείται κανονικά και για την ακρίβεια υπολογίζουμε ότι σε σχέση με πέρυσι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί τα τέλη για 250.000 έως 300.000 περισσότερα οχήματα. Δεν βλέπουμε, λοιπόν, κάποιο πρόβλημα».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι Δ.Ο.Υ. θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται για τις δυο επόμενες εργάσιμες ημέρες (7 και 8 Ιανουαρίου 2014).