ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

       ΘΕΜΑ :  Ακύρωση σεμιναρίων αξιολόγησης




       Τη Δευτέρα 9/12/2013 το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με κλιμάκιο της ΔΟΕ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, το οποίο παρευρέθηκε στην Πιερία κατόπιν προσκλήσεως  του Συλλόγου μας, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο της Μεθώνης, στο οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί σεμινάριο από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής με θέμα «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου».

        Η επίσκεψη είχε σκοπό να υλοποιήσει την απόφαση της Ομοσπονδίας να αποτρέψουν οι τοπικοί σύλλογοι τη διεξαγωγή τέτοιων ή παρόμοιων σεμιναρίων, ώστε η κυβερνητική απόφαση για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, να καταργηθεί στην πράξη.
       Ακυρώθηκε λοιπόν η διεξαγωγή του παραπάνω σεμιναρίου στο Νηπιαγωγείο της Μεθώνης , καθώς επίσης και του προγραμματισμένου σεμιναρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Λεπτοκαρυάς , την Τρίτη 11/12/2013.

        Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν δεχόμαστε αξιολόγηση που θα επιβεβαιώνει την άποψη του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα τα δεινά της Εκπαίδευσης οφείλονται στους εκπαιδευτικούς της.





     Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τις δικές μας θέσεις για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (καθώς κι εμείς είμαστε υπέρ της αξιολόγησης ), αφού όμως αφ’ ενός μεν αποδεσμεύσει τη μισθολογική
και βαθμολογική προαγωγή από την αξιολόγηση, αφ΄ετέρου δε, δεχθεί να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι που επηρεάζουν την εκπαίδευση των μαθητών ( υλικοτεχνική υποδομή, κτιριακές εγκαταστάσεις, σχολικά εγχειρίδια, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών κ.λ.π.)
    Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού μας να εφαρμόσουν την πρόταση της ΔΟΕ και κατ’ επέκτασιν του Συλλόγου μας, να συμμετέχουν μαζικά στην ακύρωση της υλοποίησης των επικείμενων σεμιναρίων.




Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Βάσσου  Φρειδερίκη                                                     Κατιμερτζή  Μαγδαληνή