ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Μπουτάρης: Μπούρδες οι εξαγγελίες Μανιάτη για δωρεάν ρεύμα...


«Μας δουλεύουν ψιλό γαζί»...
«Από τον Σαμαρά μέχρι τον Τσίπρα, όλοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Πετάνε κάθε φορά μία φούσκα και ζητούν από τους δήμους να διαχειριστούν την κατάσταση» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, σχολιάζοντας τις προτάσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις επανασυνδέσεις ρεύματος και τις αποπληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω των δήμων.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοσταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι σταματήσουν τώρα...
οι διακοπές ρεύματος για όλους».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως «θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει μία συμφωνία με τη ΔΕΗ για τον έλεγχο των νοικοκυριών που πραγματικά δεν μπορούν να μην πληρώσουν το ρεύμα και η ίδια η κυβέρνηση να πληρώσει όχι οι δήμοι».

«Οι δήμοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα στο δήμο Θεσσαλονίκης υπολογίζονται σε 15.000.

Παραδέχθηκε ότι μηχανισμός για τον έλεγχο όλων των περιπτώσεων με αντίστοιχο πρόβλημα δεν υπάρχει. «Έχουμε ελλιπέστατο προσωπικό» εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε μάλιστα «μπούρδες» τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη.

Καμίνης: Επικοινωνιακή ρουκέτα η επιστολή στον πρωθυπουργό

Ο δήμαρχος Αθήνας, Γ.Καμίνης, από την πλευρά του, τονίζει ότι «δεν μπορούν να βγαίνουν δήμαρχοι, που λέω ότι είναι και καλόπιστοι, να πετάνε μια ρουκέτα ότι θα πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Γιατί δεν ξέρουμε για πόσο χρονικό διάστημα, πώς θα ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη από διάφορους καιροσκόπους και μπαταχτσήδες που θα έρχονται και θα μας λένε να πληρώνουμε το ρεύμα. Γι’ αυτό λέω ότι θέλει προσοχή».

Ο κ.Καμίνης κάνει λόγο για επικοινωνιακή ρουκέτα των δημάρχων.

«Γιατί αντί να βγαίνουν σαν μαϊντανοί και να το κάνουν αυτό, να μας πουν εμάς να κάτσουμε να το συζητήσουμε, να μας πουν πώς ασκούν κοινωνική πολιτική, πώς μπορούν να το κάνουν δήμοι που πιθανόν είναι χρεωμένοι. Δεν επιτρέπεται αυτό, να στέλνουμε γράμματα στον πρωθυπουργό και να πετάμε τέτοιες επικοινωνιακές ρουκέτες».

Από nonews-NEWS