ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ





Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του Νόμου 4177/2013 αλλά και την απόφαση των συναδέλφων μας εμπόρων οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου στις 30 Σεπτεμβρίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή μας για την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι το επισυναπτόμενο. Σημειώνεται ότι οι 2 Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα ορίζονται για όλα τα καταστήματα σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Νόμο ενώ η επιπλέον Κυριακή στις 29 Δεκεμβρίου ορίστηκε, κατόπιν προτάσεώς μας, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με απόφαση της κ. Αντιπεριφερειάρχη και αφορά αποκλειστικά και μόνο :
- καταστήματα των οποίων η συνολική επιφάνειά τους δεν ξεπερνά τα 250 τετραγωνικά μέτρα (όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος)
- δεν ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)
- δε λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η διάταξη του Νόμου η οποία αφορά την απαγόρευση των ανακοινώσεων προσφορών τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων.

Παρακαλούμε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις κυρώσεις του Νόμου σε περίπτωση παραβάσεως αυτού :
-    Για τις εκπτώσεις - προσφορές, στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 €. Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. 
-    Ειδικά για τις Κυριακές, σε όσους παραβαίνουν τις προϋποθέσεις του νόμου επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. 

   Σας ενημερώνουμε επίσης ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου 2014 ενώ την πρώτη Κυριακή της περιόδου των τακτικών εκπτώσεων, τα καταστήματα της πόλης μας θα είναι ανοιχτά, όπως ήδη έχει προαναγγελθεί.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 ωράριο λειτουργίας καταστημάτων 11.00 – 17.00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2 (4ος όροφος), τηλέφωνο: 2351027713, φαξ: 2351077713 και       e-mail: eskat@otenet.gr
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr
 
Ρέχας Κωνσταντίνος                                                                                          Παπαγεωργίου Δημήτριος