ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται οι πιο παγωμένες …ημέρες του χειμώνα! Δριμύ ψύχος απο αύριο με θερμοκρασίες υπό του μηδενός!


mwkxgufybw52a1b0de89a79
Σφοδρή βαρυχειμωνιά αναμένεται να πλήξει από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου ως και τις 15 Δεκεμβρίου τουλάχιστον, την χώρα μας. To ψύχος θα εισβάλει στην χώρα μας, ρίχνοντας αισθητά την θερμοκρασία από βορρά προς νότο.

Tο ψύχος που θα δώσει σφοδρά χιόνια στην βόρεια Ευρώπη, θα αλλάξει όλο τον καιρό της ανατολική Ευρώπης, των Βαλκανίων αλλά και της Ελλάδας.

Για το Σάββατο, τα στοιχεία δείχνουν πάλι χιονοπτώσεις αλλά μόνο στην Μακεδονία και τοπικά και στην Θράκη, το πρωί του Σαββάτου.

Ενδείξεις δείχνουν πως αυτό το σκηνικό του καιρού, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα του μήνα, ως τις 15 Δεκεμβρίου δηλαδή, με κάποιες χιονοπτώσεις που ίσως φτάσουν ως και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.
 
Ίσως να έχουμε πολύ κρύο ως και τις 20 Δεκεμβρίου, μιας και τα περισσότερα προγνωστικά στοιχεία το θέλουν αυτό, ενώ δεν αποκλείεται ο χιονιάς να ξανακάνει την εμφάνισή του.
Θα πρέπει όλοι μας να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε το πρώτο σοβαρό χτύπημα του φετινού χειμώνα, όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, μιας και σε λίγες μόνο ώρες από την Παρασκευή προς το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει σε αρκετές περιοχές ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδα, ακόμα και 15οC χαμηλότερα.
Στην βόρεια Ελλάδα, η θερμοκρασία μετά το Σάββατο, θα πέφτει σε πολλές περιοχές την νύχτα ως και κάτω από τους -10oC, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία δεν θα περνάει τους 3-4oC. Μιλάμε για πάρα πολύ κρύο, το οποίο αν συνδυαστεί με χιόνια, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα λόγω ισχυρού παγετού.
Στην κεντρική Ελλάδα, οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο χαμηλές, αλλά το κρύο θα είναι και εκεί τσουχτερό, με την θερμοκρασία το βράδυ να πέφτει σε πάρα πολλές περιοχές και στην Αττική, κάτω από το 0, ενώ τις μεσημεριανές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 5-6oC.
Το περισσότερο κρύο θα το δεχτεί η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Θράκη, λιγότερο κρύο αλλά και πάλι αρκετά τσουχτερό, θα το δεχτεί η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, ενώ ακόμα λιγότερο κρύο θα επικρατεί στην δυτική και νότια Ελλάδα, ωστόσο και εκεί η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει πολύ αισθητή.

Κρύο και μάλιστα έντονο, θα έχει και το ανατολικό, βορειοανατολικό κυρίως Αιγαίο, με θερμοκρασίες το βράδυ κοντά στους 2-4oC και την μέρα κοντά στους 6-8oC.