ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Καραμελένια ηδονή – Σουφλέ σοκολάτας με ιστό καραμέλας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλοςθα μπορούσε να κάνει γλυπτά από καραμέλα. Ευτυχώς για εμάς ασχολήθηκε με μαγειρική..
Υλικά
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τέσσερα φορμάκια για σουφλέ.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει) σιγά σιγά το βούτυρο με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η σοκολάτα.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους , τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει λείο. Ανακατεύουμε το μίγμα σοκολάτας και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών.
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε για 8-9 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν στα φορμάκια για 1 λεπτό. Στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα ανεστραμμένο πιάτο και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε. Για τον ιστό καραμέλας, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 5κτσ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Στην συνέχεια περιμένουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε πάνω από το γλυκό! Όσο έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς πέφτει θα δημιουργείται ο ιστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.