Παραωρίμασαν οι μπανάνες σας και είστε έτοιμοι να τις πετάξετε; Δεν χρειάζεται γιατί μπορείτε να κάνετε μάφιν με διπλή σοκολάτα και λαχταριστές μπανάνες.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- ¼ της κούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κούπα ώριμες μπανάνες (περίπου 3 μπανάνες)
- 1/3 κούπας σπορέλαιο (π.χ. αραβοσιτέλαιο)
- 1 αυγό
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
Πως θα τα φτιάξουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και αφήνουμε κατά μέρος. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το μίξερ και χτυπάμε το αυγό με το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τις μπανάνες και στο τέλος όλα τα υλικά που έχουμε στο μπολ.
Σταματάμε το μίξερ και τοποθετούμε τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες των Μάφιν (ή αλλιώς αν έχουμε τα ειδικά χαρτάκια τα βάζουμε στις θήκες) και γεμίζουμε τα 2/3. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά ενώ ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα (όταν είναι στεγνή τα Μάφιν μας είναι έτοιμα).