ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Οι πιο παγωμένες εμπειρίες στον κόσμο




Αυτές οι εμπειρίες είναι cool με όλη τη σημασία λέξης. Κι αυτό γιατί για να τις βιώσουμε θα πρέπει να φτάσουμε σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, να χωθούμε στο πάγο και να ζήσουμε για λίγο όπως οι Εσκιμώοι. Ακόμα και στην καρδιά του Μανχάταν.


Φεστιβάλ Πάγου του Χαρμπίν, Κίνα
Κάθε χρόνο γλύπτες από όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην πόλη Χαρμπίν, στα βορειοανατολικά της χώρας, για να την μετατρέψουν σε μια τεράστια παραμυθένια πόλη από πάγο. Φανταστείτε παλάτια, δράκους, πελώριες τσουλήθρες και αξιοθέατα από διάφορες χώρες σκαλισμένα εξολοκλήρου από τεράστια κομμάτια πάγου που μεταφέρουν από τον ποταμό Songhua.














Langjokull Glacier, Ισλανδία
Είναι η ιδανική απόδραση για τους λάτρεις του χιονιού και της αδρεναλίνης: κι αυτό γιατί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το εσωτερικό του τεράστιου παγόβουνου αφού πρώτα φυσικά εξοπλιστούν με γάντια, κράνη και ισοθερμικές στολές. Κι όσοι βρίσκουν την πεζοπορία απλή υπόθεση, θα έχουν την ευκαιρία να εξορμήσουν μέσα στο τιρκουάζ παγόβουνο με snowmobile.








Pommery Ice Restaurant, Μόντρεαλ
Φανταστείτε κυκλικό δωμάτιο σκαλισμένο αποκλειστικά από πάγο, πάγκους στρωμένους με συνθετική γούνα και σε ξύλινους δίσκους να καταφτάνουν αχνιστές κολοκυθόσουπες και ψητό μοσχάρι με καραμελωμένα κρεμμύδια. Κι όλα αυτά στους -5 βαθμούς Κελσίου. Το παραμυθένιο εστιατόριο αποτελεί τμήμα του Snow Village, του χωριού από πάγο που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012, και μπορεί να χωρέσει 60 χοντρά ντυμένους θαμώνες.








Ice Chapel, Καναδάς
Όσοι ονερεύονται ένα γάμο κυριολεκτικά ντυμένο στο χρώμα του πάγου, θα τον ζήσουν στο εκκλησάκι του Hotel de Glace, μόλις 10 λεπτά από το Κεμπέκ. Είναι το μοναδικό στο είδος του σε όλη τη βόρεια Αμερική, έχει σκαλιστεί σε σχήμα καθεδρικού ναού και έχει από Αγία Τράπεζα μέχρι στασίδια για 40 καλεσμένους. Το εσωτερικό του μπορεί να φωτιστεί ανάλογα με την επιθυμία σας.










Ice Hotel, Σουηδία
Κάθε Χριστούγεννα ανασταίνεται μέσα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Torne και κάθε άνοιξη επιστρέφει στην υδάτινη αγκαλιά του, για να καταλήξει στον αιώνιο προορισμό του: τον κόλπο της Bothnia. Στο ενδιάμεσο, το Ice hotel νανουρίζει στον κόρφο του τα πιο διάφανα όνειρα, στην απόκοσμη και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το βόρειο σέλας. Ένα γιγάντιο ιγκλού-κομψοτέχνημα, που κλείνει μέσα του την αποστομωτική μαγεία του Αρκτικού Κύκλου, μπολιάζοντάς τη με κρυστάλλινους τόνους εξωτισμού (www.icehotel.com).








Καταδύσεις στον πάγο, Ανταρκτική
Η απόλυτη εμπειρία για τους λάτρεις των καταδύσεων: αφού φορέσουν την ειδική στολή θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής για να απολαύσουν ένα υποθαλάσσιο υπερθέαμα από παγόβουνα. Εννοείται πως αυτή η εμπειρία δεν είναι για αρχάριους γι'αυτό όσο το τολμήσουν, θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα διπλώματα για καταδύσεις ανοιχτής θαλάσσης.






Ice Sauna, Φινλανδία
Χτισμένη πάνω στην παγωμένη λίμνη Salonkijärvi, η σάουνα του Rukan Salonki Chalet είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από πάγο και μπορεί να χωρέσει 10 άτομα κάθε φορά. Το τελετουργικό έχει ως εξής: αφού χαλαρώσετε στη σάουνα με ποτό, βουτάτε στα παγωμένα νερά μέσα από την τρύπα που έχουν ανοίξει στην επιφάνεια της λίμνης και συνεχίζετε με γεύμα με τάρανδο ή σολομό ψημένο στη φωτιά με τον παραδοσιακό τρόπο (www.rukansalonki.fi).






Minus5 Ice Bar, Νέα Υόρκη
Το πρώτο ice bar της Νέας Υόρκης άνοιξε το καλοκαίρι που μόλις πέρασε στο Hilton Midtown στο Μανχάταν κι έγινε αμέσως talk of the town. Πληρώνοντας €15 στην είσοδο οι υπεύθυνοι σάς εξοπλίζουν με γάντια και χοντρό πουλόβερ πριν μπείτε στο εσωτερικό του όπου τα πάντα, από το μπαρ μέχρι τα ποτήρια είναι φτιαγμένα από πάγο. Στους -5 βαθμούς Κελσίου θα απολαύσετε μια τεράστια συλλογή από βότκα και θα βγάλετε τις απαραίτητες φωτογραφίες.










Snowhotel, Φινλανδία
Ένας ολόκληρος κόσμος από τόνους πάγου στο πιο περιζήτητο χωριό, το Ροβανιέμι, το χωριό του Άι-Βασίλη. Περίπου 200 χιλιόμετρα βορειότερα από τον αρκτικό κύκλο, θα βρείτε δωμάτια, σουίτες, εκκλησάκι, εστιατόριο αλλά και σάουνες. Λειτουργεί κάθε χρόνο από τα τέλη Δεκέμβρη ως τον Απρίλιο (www.arcticsnowhotel.fi).









- See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5256#sthash.KDuCG7MD.dpuf