ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 7 Φεβρουαρίου 2014

    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  



            Σοφία Μαυρίδου: «Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές»


Σημαντική πρωτοβουλία έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, να διοργανώσει  εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού,  προκειμένου να ενημερώσει τις γυναίκες για την πρόληψη, τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης, τις μεθόδους θεραπείας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών αλλά κυρίως να μεταδώσει το μήνυμα ότι «η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές».


Με τη σύμπραξη του  Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με ευαισθησία και αγάπη για τις γυναίκες, οργανώνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Καρκίνος μαστού: Ο άγνωστος γείτονας- πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»,  την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 18:30  μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος) .


Συντονιστής της συζήτησης  θα είναι ο  διακεκριμένος χειρουργός μαστού από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης, ο οποίος θα κάνει μια αναλυτική παρουσίαση του θέματος από την πρόληψη έως και τη θεραπεία της νόσου. Η ψυχολόγος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, κ. Εύη Καλουτά,  θα αναφερθεί στις ψυχολογικές αντιδράσεις του ατόμου στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού ενώ την προσωπική της εμπειρία στον αγώνα κατά της ασθένειας  θα εκφράσει μια ασθενής.