Η κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές και φρέσκα μανιτάρια είναι μία γευστικότατη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Τι θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φύλλo κρούστας
275 γραμμάρια βρασμένο και ξεψαχνισμένο μπούτι κοτόπουλου
300 γραμμάρια πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) κομμένες σε κυβάκια
130 γραμμάρια πράσο κομμένο σε ροδέλες
5-6 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
70 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
1 χούφτα τυρί emmental τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
200 ml κρέμα γάλακτος light
20 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
λίγο γάλα για επάλειψη
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
Πως θα την φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε το καρότο και το κρεμμύδι, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά. Αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσει και στη μετά το ξεψαχνίζουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε πρώτα το πράσο και μετά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Σκουπίζουμε προσεκτικά το τηγάνι μας και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει σοτάρουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όση πάπρικα θέλουμε. Έπειτα βάζουμε το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και αφού ενωθούν τα αρώματα, περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη και τέλος ρίχνουμε την φέτα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε απαλά, κλείνουμε το μάτι και τραβάμε στην άκρη την κατσαρόλα για να κρυώσει.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας τα οποία και λαδώνουμε με πινέλο. Ρίχνουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει και την απλώνουμε έτσι ώστε να πάει παντού. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος κόβουμε τα περισσεύματα από το πλάι.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και γάλα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες ενώ αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.