ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η Πιερία έδειξε το δρόμο...οι φανταστικοί φίλαθλοι..έδωσαν φτερά στην Εθνική ΕΛπίδων να πετύχει ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό άθλο... Ελλάδα - Τουρκία 2-1 με εννέα παίκτες..... (Αρθρο Δημ.Καλαιτζή)

Συγκλονίστηκαν όλοι χθές στο Α ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.Αρχικά οι ποδοσφαιριστές με την λαοθάλασσα που κατέκλυσε το στάδιο της Κατερίνης.Με τη ζωντάνια πο υπήρχε.Το άψογο αθλητικό πνεύμα και την άριστη συμπεριφορά των φιλάθλων που επικράτησε σε  ολόκληρο το γήπεδο.Η άρτια και υποδειγματική οργάνωση απο πλευράς ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Αφενός μέν οι ποδοσφαιριστές ρίγησαν με....
την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.Μετά το άκουσμα του Εθνικού Υμνου της Τουρκίας πρώτα σύμφωνα με τους κανονισμούς, απο τα μεγάφωνα του σταδίου , μετά ακολούθησε ο Εθνικός Υμνος της Ελλάδος, αλλά με μία συγκλονιστική πρωτοτυπία.Δέν έπαιξε μουσική playback απο τα μεγάφωνα, αλλά live με ήχο σάλπιγγας και ολόκληρο το γήπεδο να τραγουδά ζωντανά τον Εθνικό μας Υμνο.Σύμφωνα με δηλώσεις διεθνών μας, αυτό δέν έχει ξανασυμβεί και έκανε τους διεθνείς μας να ανατριχιάσουν και να γεμίσουν θέληση και αυτοπεποίθηση για τη νίκη.

 
Photo by Gavin Trafford. Austria Vienna v Everton FC pre season match at Generali Arena Vienna. Apostolos Vellios scores for Everton
- Ο διεθνής μας παίκτης Απόστολος Βέλλιος μίλησε σήμερα σε εκπομπή του ΑΡΕΝΑ 89,4 της Θεσσαλονίκης και είπε μεταξύ των άλλων ".. δέν έχω ξαναζήσει τέτοιες στιγμές... ο κόσμος της Πιερίας ήταν συγκλονιστικός και μοναδικός... μας έδωσε φτερά.... μας έδωσε τη δύναμη να ανατρέψουμε ένα παιγνίδι που δέν ανατρέπεται εύκολα με 9 παίκτες... μέσα στη βροχή να μας στηρίζει.. να τραγουδά τον Εθνικό Υμνο... να τραγουδά το Μακεδονία ξακουστή..... δικαιωματικά και το επόμενο παιγνίδι πρέπει να γίνει στην Κατερίνη... η ψυχολογία μας θα είναι ανεβασμένη.."
 - Ο αρχηγός της τουρκικής αποστολής όταν έληξε το ματς μας είπε «respect». Έμεινα έκπληκτος γιατί παρά τη καταρρακτώδη βροχή όλοι οι φίλαθλοι παρέμειναν στη θέση τους και εμψύχωναν συνεχώς τα παιδιά. Η άψογη συμπεριφορά τους είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας».
Αφετέρου οι φίλαθλοι της Κατερίνης, έδειξαν πώς έχουν ποιότητα, ξέρουν απο ποδόσφαιρο και έδειξαν τη δίψα τους για το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.Εδωσαν φτερά στα παιδιά της Εθνικής και ήταν εκείνοι που συμπλήρωσαν το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας μας, η οποία αγωνίστηκε με πάθος παρασυρόμενη απο το πάθος του κοινού.Χίλια μπράβο στον κόσμο της Πιερίας.Χιλια μπράβο στους διοργανωτές.
Η Πιερία έδειξε το δρόμο...

Δημήτρης Καλαίτζής